Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Dé gadget voor in je oor: AirPods 3

Dé gadget voor in je oor: AirPods 3
Redactie

Apple heeft de kunst van het afkijken groot gemaakt. Het bedrijf uit Cupertino kijkt naar de markt, schrijft de belangrijkste trends en succesvolle lanceringen op, om er vervolgens mee aan de haal te gaan. En dat dan heel goed en heel slim. 

De bluetooth hoofdtelefoon is daar het bewijs van. Want deze ‘earbuds’ bestonden al lang, maar kende heel vaak irritante nadelen. Zo was de pasvorm vaak niet goed, het geluid te schel, of haperde de connectie met een smartphone of tablet. En toen kwam Apple met haar eerste eigen set. De techgigant kwam, zag, en overwon.

De allereerste lijn ‘Airpods’ werd in 2017 geïntroduceerd als nieuw alternatief voor de populaire bedrade witte oortjes van de fabrikant. Hoewel er in het begin kritiek was op het design, met een lange staaf aan de onderkant van het oortje had het apparaatje wat weg van een tandenborstel of bloemkool, omarmde de massa al snel deze nieuwe geluidsdrager. 

Lees ook: 4 redenen waarom je niet meer zonder bluetooth oordopjes kunt

Relatief goed geluid, een uitstekende pasvorm en makkelijke en sterke connectie met een iPhone maakte het de ultieme gadget voor onderweg. De sets vlogen de deur uit en Chinezen wisten niet hoe snel ze de bloemkooloortjes moesten kopiëren. 

In oktober vorig jaar werd alweer de derde generatie gelanceerd. Een nieuw, meer compact design en een zeer bijzondere uitvoering van driedimensionaal geluid zorgt voor wederom voor een nieuwe standaard op het gebied van draadloze oordopjes. 

Tel daar de toevoeging van ‘Find My iPhone’ (lees: Find My Airpods) bij op en je hebt wederom een must have voor de Apple-fans onder ons.

Dat vindten niet alleen wij, maar ook een audiogoeroe als Bart Breij, die honderden draadloze hoofdtelefoons test op Scarbir.com. “The AirPods 3 is a giant leap forward in the sound quality of Apple’s earbuds and shifts expectations for all wireless half-in-ear earbuds on the market.” 

Zegt genoeg.

Veel luisterplezier.