Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sony Xperia Ear komt nog niet in de buurt van Scarlett Johansson (video)

Sony Xperia Ear komt nog niet in de buurt van Scarlett Johansson (video)
Ger
  • Op 25 februari 2016

Een bluetooth oortje die met je praat. Het klinkt bizar, maar Sony brengt het op de markt. De Xperia Ear is Sony’s equivalent van Scarlett Johansson in Her. Helaas is de gadget bij lange niet zo lekker als zij. 

Want hoewel de basis tof is, een oortje dat gewoon tegen je aan begint te lullen als jij daar zin in hebt, blijkt deze mini-speaker vooral heel weinig te kunnen. Het is een soort van gesproken versie van Google Now. Tel daarbij de meldingen van pushberichten bij op en je hebt de Xperia Ear.

Video: Sony Xperia Ear praat met je

Natuurlijk, de Xperia Ear doet ook gewoon dienst als een bluetooth-speaker en microfoon om te communiceren met je vrienden of familie, maar dat is niets nieuws. Het unieke zit ‘m in het gesprokene: wil jij weten hoe laat het is? De Xperia Ear geeft je een helder antwoord.

Of: helder, de Ear klinkt zeer robot-achtig en is daarmee niet echt een gezellige gesprekspartner. Komt bij dat het, zeker in een drukke omgeving (les: een beurs), niet ideaal is als er iemand in je oor desgevraagd in je oor begint te tetteren. In een rustige omgeving zie ik het wel nog wel voor me, maar verder?

Xperia Ear: nuttig of niet?

Verder vraag ik me het nut van de Ear af. Wie moet dze gadget kopen? Zijn dat hardlopers die geen zin hebben om tijdens de Halve van Egmond hun smartphone te pakken? Of zijn het bestuurders van voertuigen (auto’s, fietsen) om de veiligheid te waarborgen?

Voor beide doelgroepen zijn er echt al genoeg alternatieven. Auto’s worden steeds slimmer, Siri en Cortana doen hun werk op de fiets en hardlopers willen niet gestoord worden.

Goed, de Xperia Ear komt deze zomer op de markt. De prijs is nog niet bekend, maar je krijgt er in ieder geval een doosje bij die dienstdoet als lader. Grappig.

Nederlands praten met Xperia Ear

Op de beursvloer moest ik overigens Engels praten met de Ear, maar ons is (min of meer) toegezegd dat er een Nederlandse editie komt, als het apparaatje in ons koude kikkerlandje verkrijgbaar wordt. Suggestie: doe wat aan die stem. Bel Katja Schuurman. Skype met Hanna Verboom. Het maakt welhaast niet uit wie, maar kies iemand die lekker klinkt, want deze robotstem? Nee, daar kan ik het niet mee