Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De nieuwe Obi MV1 smartphone: beter is niet altijd beter

Obi MV1
Mart Opdam

De Obi MV1 is het nieuwe paradepaardje van Obi Worldphone, het bedrijf van een oud-CEO van Apple. De telefoon is bedacht voor mensen die een ‘high-end smartphone niet kunnen betalen, maar toch kwaliteit willen’. Ja jongens, nog een goedkope smartphone met redelijk aardige specs, het houdt niet op.

De Obi MV1 is de derde smartphone van het bedrijf Obi Worldphone. John Scully, oud-CEO van Apple van ’83 tot ’93, is de huidige CEO van Obi Worldphone. De beste man heeft een visie. The Next Billion is een groep mensen die komende tijd aangesloten worden aan het netwerk en Scully wil de persoon zijn waar deze mensen hun smartphone van kopen.

 

Obi MV
Prima design

Specs

Het meest opvallende is het scherm, 5 inch LCD met Gorilla Glass 3. De onlangs gepresenteerde CAT telefoon heeft Gorilla Glass 4. Wat verder bijzonder is, is dat je kunt kiezen welke OS je wilt: Android (Lollipop) of Cyanogen (12.11). In de behuizing zit een quadcore processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz. In combinatie met de opslagcapaciteit van 16 GB en werkgeheugen van 1 of 2 GB is de telefoon technisch niet heel bijzonder. Je kunt de ruimte nog wel uitbreiden tot 64 GB. Daarbij zit een camera van 8 MP en een front camera van 2 MP. Wel geinig: de telefoon heeft dual sim. Had ik niet zo snel verwacht, maar geeft meer mogelijkheden.

Kosten en beschikbaarheid

De telefoon zal zo’n beetje onder de €200 gaan kosten. Dat lijkt echt heel weinig en dat is het ook gewoon. Het bedrijf neemt Scully’s visie klaarblijkelijk serieus. De Obi MV1 zal als eerst verkrijgbaar zijn in Afrika en Azië, Europa en Latijns-Amerika volgt later in maart van dit jaar. Redenen waarom je de MV1 zou moeten kopen? Hij ziet er qua design best geinig uit, hij is goedkoop en een mens heeft nu eenmaal een telefoon nodig. Geen bijzondere specs, slecht zelfs in vergelijking met andere, maar soms kun je ook genoegen nemen met minder.