Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Stelling: “De tofste tech van de CES 2014 zit in auto’s”

Dennis de Vries

Voor de CES regent het geruchten. Tijdens de CES worden we overspoeld met nieuws over toffe gadgets. En nu de Consumer Electronics Show op zijn eind loopt is het tijd om de balans op te maken. Waarvan zeggen we nu dat het dé belangrijke tech-trend in 2014 gaat worden?

Er is veel nieuws op tv gebied. Niet alleen gebogen en zelfs buigende schermen. En niet alleen 4K resolutie. Maar ook WebOS, Firefox OS en Android om smart-tv’s eindelijk een bruikbaar te maken. Maar we zijn niet helemaal overtuigd. Ook niet over de stortvloed aan wearables. Zo van een afstandje zien we er niet direct iets tussen waarvan we heel warm worden. Tablets zijn er genoeg, maar die kennen we nu wel. En op smartphonegebied is het altijd een beetje rustig op de CES.

De elektronicabeurs wordt steeds meer het domein van autofabrikanten. Alle grote namen presenteerden wel iets nieuws op tech-gebied. Van zelfrijdende voertuigen tot superzuinige, semi-elektrische aandrijvingen. Maar ook in-car systemen, app-stores en eigen tablets. De hele reutemeteut. Zo komen we op de stelling:

De tofste tech van de CES 2014 zit in auto’s

Wij houden van discussie, jullie ook. Dus laat maar horen, jullie mening. Wordt de snelweg het toneel van technologische innovatie? Of moeten auto-fabrikanten lekker hun eigen ding blijven doen. En wat was dan wél de trend op de CES? Reageren mag hier onder in de comments! De leukste reacties zullen worden voorgedragen in het alomgeprezen techprogramma Uitbuiken, aankomende maandag. Mocht je je ongebreidelde mening niet op het internet durven te zetten? Een mailtje sturen mag ook.

Tot slot: ben je een Twitter-addict, dan geven we je ook daar een podium: reageer met de hashtag #draadbreukstelling

Check ook:
> De besturingssystemen van de nieuwe generatie smart-tv’s
> De meest lol die je in een auto kunt hebben…op tech-gebied.
> Al het CES-nieuws op Draadbreuk, gezellig op een rijtje

Reacties

 1. BroodschappenDoen

  Nee, gewoon niet.
  Auto’s met android kan je toch niet gebruiken tijdens het rijden?
  Ze hebben laatst ook al zo’n reclame gedaan met Twitter Facebook mail en appen doe je op een (P). en je hebt al auto’s met ingebouwde navigatie dus wat is er nog meer nodig?
  Een radio met een tosti ijzer er in?

 2. BlauweVogel

  Eens.
  Qua gadgets zag ik weinig nieuws op de CES, behalve de Pebble Steel.
  Ik denk dat iOS of Android geen grote rol gaan spelen tijdens het rijden, maar juist Siri en Google Now. Spraakgestuurd je auto bedienen is gewoon heel vet, en je kan mooi je handen aan het stuur houden en ondertussen je navigatie of muziek regelen met je stem. Als ik zie hoe ver Google Now is, denk ik dat dit nabije toekomst is. Apple zal snel volgen en vast ook Samsung.
  Ik denk dat bij het niet rijden of voor de passagiers achterin Android en iOS interessant is, in de vorm van films/spelletjes/entertainment.

 3. Martijn Gritter

  Niet mee eens… Waarom zal je android in de auto zelf moeten… je kan ook gewoon je telefoon gebruiken, wat precies het zelfde doet. En dan ook nog zeker een 2de 4G abbonement nemen.

 4. Matthijs

  Mee eens. De Pebble vind ik door zijn gebrek aan Voice Control en iets te slechte resolutie nog niet 100% en ik ben heel benieuwd wat er allemaal in een auto kan gestoken worden. Ookal ben ik er ook zeker van dat daar veel onnuttige dingen tussen gaan zitten.
  De nieuwe ToucWiz layer in de Samsung tablets vond ik ook wel leuk.

 5. Dave Zeegers

  Eens, maar toch mijn twijfels of dat het enige grote hits gaan worden dit jaar.

  Even voor de duidelijkheid: Android op je auto bied veel voordelen, een daarvan is Google Maps, een duidelijk en goed werkend navigatie systeem waaraan dagelijks updates worden uitgevoerd en dat alles “kostenloos”. Ja ja google slaat alles op, maar in dat opzicht zijn de meeste van ons toch al verpest, deal with it. Als je een Audi update wil hebben voor je kaarten betaal je iets van 150 euro, dit mag jaarlijks en vervolgens rijd je een jaar lang met dezelfde kaarten. Daarnaast is het natuurlijk zo dat je tal van apps kunt bedenken die interessant zijn voor in je auto en met android kun je dan zelf beginnen met programmeren (of iemand anders in de android community), zodat je bijvoorbeeld een duidelijk overzicht krijgt van hoeveel je auto verbruikt heeft over het afgelopen jaar, en hoe dat gerelateerd was aan snelheid en weer omstandigheden. Reden genoeg dus voor android in je auto.

  Een andere grote kans hebber om door te breken ligt op het gebied van gaming als je het mij vraagt. Op de CES is bijvoorbeeld het streaming platform PlaystationNow van Playstation aangekondigd voor dit jaar, dit bied potentie, maar kan ook grote faal worden (denk aan de pc tijd van één grote server en thin clients). Daarnaast worden de Oculus rift en Omni dit jaar eindelijk uitgebracht, echte game changers als je het mij vraagt.

 6. BroodjeKaas

  Echt warm word ik niet van een besturingssysteem in een auto. Wat ik wél interessant vind, zijn snufjes die de veiligheid bevorderen (maar daarmee waren sommige merken in 2013 al goed op dreef, zie ook http://goo.gl/ocn4P3). Voorlopig zie ik (net als @martijngritter:disqus) nog weinig voordelen ten opzichte van het gebruiken van je smartphone in de auto. Werkt zelfs in de Gers ouwe ‘Vulva’ (Pauls woorden..). De nieuwe versie van de Oculus Rift vond ik interessanter (al was het natuurlijk lang niet zo vernieuwend als de vorige versie destijds was).

 7. stijn v brummelen

  Eens en niet mee eens. Eens= je krijgt snel zelfrijdende auto’s, dan heb je ook vermaak tijdens het autorijden. Oneens: 1. Privacy, die heb je nu al ook niet, maar als de politie kan zien door je Android auto dat je te hard rijd is dat niet echt fijn

 8. Max

  nee joh volgend jaar wordt meer jaar vd auto.
  Pebble en Oculus is meer van deze CES

 9. Luuk van Kooten

  Nee het leid je maar af van het autorijde. Onder het auto rijden even facebook checke of wathsappen of een selfie maken en doorsture via snapchat. Nee dat is niet waar voor de auto is uitgevonden. Een auto is voor naar A en B te komen.