Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

CES-update: Alcatel komt met el cheapo gadgets

CES-update: Alcatel komt met el cheapo gadgets
Ger
  • Op 10 januari 2014

Als ik aan Alcatel denk, dan moet ik altijd even een beetje glimlachen. Dan denk ik aan flinke wallen, katers en ‘we moeten nog iets maken’. Op het MWC en CES is deze van oorsprong Franse fabrikant zelden een van de blikvangers. Het bedrijf maakt budgetapparatuur en in die productcategorie is innovatie vaak ver te zoeken. Niet dat het per definitie allemaal rommel is, zeker niet, maar spannend is een tweede.

Alcoholwalm

Gevolg: Alcatel staat vaak als laatste op ons lijstje als we een beursvloer betreden. Op de laatste dag, als de marketingmeisjes nog eenmaal hun lippenstift bijwerken, journalisten accepteren dat ze eigenlijk een shirt te weinig hebben meegenomen en er al mensen stiekem aan het opruimen zijn, dan gaan wij Draadbreukers langs. Vaak met een alcoholwalm van de avond ervoor om ons heen en een zonnebril op. Kijken wat er te doen is. Of de Fransozen iets unieks hebben. Heel soms stuitten we op iets bijzonders. Zo brachten ze vorig jaar op het MWC het absurde aantal van dertien telefoons uit. Fronsten wij toch even onze wenkbrauwen van.

Deze CES lijkt Alcatel het wat minder spectaculair aan te pakken, al probeert het bedrijf met de Alcatel One Touch Idol X+ wel voet aan de grond te krijgen in de wereld van de Full HD-telefoons. Met een 5 inch IPS-paneel, 2 Ghz octa-core processor en een 13,1 megapixelcamera lijkt de One Touch Idol X+ zowaar een serieuze kandidaat om te kopen als je een kleine portemonnee hebt. Er is alleen een probleem: het is nog niet duidelijk of dit pareltje ook daadwerkelijk naar Europa komt. Effe heen en weer vliegen naar China lijkt vooralsnog de enige oplossing. Het toestel moet omgerekend zo’n 300 euro gaan kosten.

Alcatel One Touch Idol X+

Gelukkig kun je in het westen wel beroep doen op de uiterst kleurrijke tablet-lijn van Alcatel. Het komt met twee nieuwe modellen op de proppen. De One Touch Pop7 is een 7 inch tablet met een quadcore-processor van Mediatek die is geklokt op 1,3 Ghz. Bovendien bevat het type 1GB ram en 4 GB opslaggeheugen. De resolutie van het scherm is vrij mager, want voor 1024 x 600 doen wij het in ieder geval niet meer.

Zijn grotere broer doet dat gelukkig iets beter. De One Touch Pop8 heeft een scherm van 8 inch met een hd-resolutie van 1280×800 pixels en, volgens Tweakers, een nieuwe processor aan boord. Beide apparaten draaien overigens op Android 4.2.

Alcatel One Touch Pop 7

De One Touch Pop7 moet in februari al in de Mediamarkt bij jou in de buurt liggen, de One Touch Pop8 een maandje later. Wat de prijs van beide gadgets gaat worden, is nog onduidelijk, maar Alcatel heeft wel laten weten dat ze ‘scherp in de markt worden gezet’. Met andere woorden: dit zijn budgetapparaten.

Het is dat we niet op de CES langs de stand moeten, maar anders zouden we dit vermoedelijk pas op de aller- aller- allerlaatste beursdag doen.

Reacties

  1. Richard Groenendijk

    De Alcatel One Touch Idol X+ met een 5 inch Full HD scherm, een 2 GHz octa-core, 13 mega pixel camera voor 300 euro? Dat lijkt me een kooptip!!!

    • stijn v brummelen

      Die prijs is in Azië. Verwacht als hij naar NL komt dat je meer betaalt. En verwacht niet dat hij presteert zoals een LG G2 etc. De octa core processor is van Mediatek en gebaseerd op cortex a7, megasnel is hij dus ook niet