Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De Trust Exos 3D: virtual reality bril voor nop

Trust Exos 3D
Mart Opdam

Trust komt met een eigen virtual reality bril: de Trust Exos 3D. Zoals we gewend zijn van Trust kost dit brilletje geen hol. Je krijgt bijna geld toe.

Mijn eerste gedachte is altijd als dit soort merken met ‘nieuwe’ shit komen dan zal het vast in de hoek zitten van beter-goed-gejat-dan-slecht-bedacht of goedkoper-dan-je-moeder. Maar als je er over nadenkt is het heel slim van Trust. De Trust Exos 3D kost namelijk bijna niets in vergelijking met de grotere merken. Daarbij is de technologie langzaam beter aan het worden, zijn er meer applicaties beschikbaar en laten we eerlijk zijn: virtual reality is fucking trending. Collega Ger is bijvoorbeeld dolenthousiast over de Vive van HTC. En laten we Samsung ook even niet vergeten. Nu mag Trust dus ook bij dat illustere rijtje gevoegd worden, met hun Trust Exos 3D.

Ik wilde jullie een productvideo van de Exos voorschotelen maar kwam door de naam (‘EXOS’) op YouTube dit tegen. Vond ik stiekem leuker. Filmpje is 83 miljoen keer bekeken, zal wel goed zijn, dacht ik. En voordat ik het wist zat ik complete top40’s door te spitten. Onderaan nog even schaamteloos een selectie.

Zuid-Koreaanse pop is leuker dan Trust Exos 3D

Ik ben fan. Dankjewel Trust.

Nu echt de Trust Exos 3D

Ok, zonder grappen. Nu echt de Trust Exos 3D.

Trust EXOS 3D VIRTUAL REALITY GLASSES FOR SMARTPHONE from Trust International on Vimeo.

Als ik zo naar het filmpje kijk, dan is er niets mis met het apparaatje. Goed, daar is het natuurlijk ook een productvideo voor. Anyway, er zijn wel een paar plus- en minpunten aan te wijzen. Zo is de bril maar gemaakt voor smartphones tot 5,7 inch. Dat houdt in dat bijna alle telefoons erin passen, maar toch niet allemaal. Ook beweert Trust dat de bril augmented reality heeft, maar dat is niet helemaal waar. Er zit een klep op de bril waardoor je telefoon vrij komt te liggen en dus AR apps kunt gebruiken. Aan de andere kant is dat ook wel weer geinig. Ze hebben er alles proberen in te stoppen en dat is ze misschien aardig gelukt. Ook zijn de band, afstand tot hoofd en afstand tussen ogen te verstellen, wat wel chill is lijkt me. Ik ben zelf geen kenner wat betreft de brillen maar voor 49,95 euro lijkt me de Trust Exos 3D bijna nooit een miskoop.

Gaat iedereen met een Trust VR-bril lopen? We gaan het zien

 

Oh, en Zuid-Koreaanse pop is tof

Zo, ik heb het gezegd en iedereen mag het weten.