Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (1) met iPhone, smartwatches en Oculus

Dennis de Vries

Maandagavond, 19:00 uur, vaste prik. Als de piepers en slavinken achter de kiezen zijn, schuift Draadbreuk aan om het tech-nieuws van de afgelopen week te bespreken. Niet in de keuken voor een kluis, maar gewoon aan de eettafel. Een iets andere setting, een iets andere naam maar verder is alles vertrouwd. Dit is ‘Uitbuiken‘!

 • Vorige week zat de Draadbreuk-crew nog in Berlijn op de IFA elektronicabeurs gadgets te checken. Ger raakte danig onder de indruk op de stand van Intel. Verder werd daar ook de Oculus Rift getoond, een krankzinnig goede virtual reality bril bedoeld om mee te gamen.
 • En er waren natuurlijk smartwatches. Niet alleen de Samsung Galaxy Gear en de Sony Smartwatch 2, ook autofabrikant Nissan deed een duit in het zakje met de Nismo Smarwatch. Het is nog maar een concept, maar het ziet er nu al kansloos uit.
 • Kort nieuws komt ditmaal uit onbevestigde bronnen. Bijvoorbeeld de gelekte beelden van de HTC One Max phablet met vingerafdrukscanner. Of de Nokia Lumia 1520. Ook een phablet, maar dan met Windows Phone. Verder experimenteerde Nokia met Android, zet Facebook de video’s alvast voor je aan en kunnen kinders nu ook op LinkedIn om hun krantenwijkjes op hun cv bij te schrijven.
 • Tenzij je in een grot leeft weet je al wat er vorige week in Cupertino gebeurde. Daar werden de iPhone 5C en 5S gelanceerd en daar moeten Ger en Dennis natuurlijk een mening over hebben. Dennis vindt iets ontzettend lelijk aan de 5C, terwijl Ger zich zorgen maakt om zijn privacy en vingerafdrukken bij de 5S.
 • Meer tech-nieuws kom je natuurlijk de hele week door tegen op onze site, dus hou ´m zeker in de gaten. Vragen en opmerkingen? Gooi ze in de reacties hier direct onder, laat ze achter op Facebook, Twitter, Youtube of mail ze even naar uitbuiken@draadbreuk.nl.

  Tot de volgende week!

Reacties

 1. Kaj Moerenhout

  De iPhone 5C heeft wel een grotere accu dan de 5.

 2. Kees

  Had graag een Lumia gezien met Android! Jammer dat Microsoft Nokia heeft overgenomen.

 3. Joeri

  Ik vind dat jullie de smartwatch onderschatten, zou graag een keertje aan willen schuiven!

  • Draadbreuk

   Waarom precies, Joeri? Zie je het nut er van in?