Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk plogt! Jij ook?

Draadbreuk plogt! Jij ook?
Ger
  • Op 4 februari 2014

Haha. Gewoon dat. Haha. Wij van Draadbreuk houden van gekke internethypes. Of het nu Vines zijn, we met zijn allen moeten gaan Tinderen of zoveel mogelijk (lelijke) otterfilmpjes het wereldwijde web op moeten slingeren, het maakt ons niet uit – wij doen het gewoon. En blijkbaar is er een nieuw fenomeen aan het – nu komt een lekker oldskool woord – firmament. ‘Ploggen’ is het nieuwe vloggen, bloggen en soggen (doorhalen wat niet van toepassing is).

Blijkbaar is het schrijven van leuke tekstjes helemaal uit. Geen guitige oneliners of creatieve pennenvruchten meer. En video? Doen we met z’n allen ook niet meer aan. Zo’n filmpje in 4K, UltraHD is toch maar wat lafjes. En een DSLR schiet best aardige video-opnames, maar ja, die montage hè? Gedoe. Heel veel gedoe.

Wat is ploggen?

En dus heeft ‘het internet’ maar iets nieuws uitgevonden: foto’s. Ja, echt. U heeft er vast nog nooit van gehoord, maar het schijnt helemaal hip and happening te zijn. Het bestaat ook net, pas in 1816 kwam dit fenomeen voor het eerst voor.

Wat duiding voor de liefhebber: een foto is een plaatje. Maar dan niet getekend, maar letterlijk een aangezicht van wat een apparaat – dat kan een camera, smartphone of zelfs een tablet zijn, ziet dankzij een uiterst ingewikkelde techniek. En dat levert dan een stil beeld op. Een gekke gewaarwording, maar het kan soms een verdomd mooi resultaat opleveren.

En zoals dat gaat met hele hippe trends, speelt de jeugd erop in. Fanatieke bloggers, dat zijn mensen die stukjes tikken op het wereldwijde web, willen die ‘foto’s’ delen met hun lezers. En dus maken ze een ‘fotogalerij’ van wat ze op een dag of week gedaan hebben. Ploggen, dus. Photo-logging, in goed Nederlands Engels.

Draadbreuk aan de photo-logging

Aangezien Draadbreuk ook een website is en we ook weleens stukjes ‘bloggen’ (al spreken we zelf liever van artikelen schrijven, maar dit terzijde) kunnen we natuurlijk niet achterblijven. Zoiets moderns als fotografie, daar moeten we bij zijn. Dat moeten we checken. En dus presenteren we: Draadbreuk’s Plog-week!

Uw vier favoriete gadgetnerds maken heel wat mee. Een samenvatting van afgelopen week.

MAANDAG

Ready, set, action! Voor de nerds: we filmen altijd met een Panasonic DMC-GH3, zoals jullie kunnen zien.

Ready, set, action! Voor de nerds: we filmen altijd met een Panasonic DMC-GH3, zoals jullie kunnen zien.

 

Maandag: opnamedag! Ger en Dennis zijn altijd vroeg uit de veren om de voorbereidingen te plegen voor een nieuwe aflevering van Uitbuiken! Na de opnames nemen ze vaak ook nog een review op, die we donderdag trots aan onze trouwe, lieve kijkertjes (ja, jij dus!) laten zien. Hier was het vrij koud. ‘Brr’, denkt Ger. Daarom heeft de beste man een stijlvolle shawl om. Van de WE, trouwens. Op al die fashionblogs lezen we altijd wat al die (lekkere) chicks dragen en van wie, dus doen wij dat ook maar. De broek is van de Esprit en het lederen jack gekocht bij een hippe, kleine winkel in Utrecht. Zijn boxershort is van Björn Borg. Of van de HEMA, dat weten we niet meer zeker.

 

DINSDAG

Een persbijeenkomst die gaat over harde schijven. Wij maken wat mee.

Een persbijeenkomst die gaat over harde schijven. Wij maken wat mee.

 

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Of is het gewoon een kerstbal? Nee, geen van drie. Onze Dennis wil graag een ontzettend gejaagd en avontuurlijk bestaan leiden, dus toen de beste man de spannendste persuitnodiging ooit kreeg, kon hij natuurlijk geen nee zeggen. Hij mocht op de Bloemenmarkt in Amsterdam de nieuwste LaCie harde schijven bekijken! Wie wil dat nu niet? Het resultaat is een uitgebreid artikel en een bizarre gadget in Uitbuiken.

 

WOENSDAG

Hamvraag: hebben jullie ook zo'n tegeltje op jullie bureau?

Hamvraag: hebben jullie ook zo’n tegeltje op jullie bureau?

 

Nee. Een georganiseerd leven leiden wij journalisten niet, zoals je kunt zien op deze foto. Op deze regenachtige woensdag doet Paul gelukkig wel wat hij het liefst doet: zijn eigen stukken lezen. Met een kopje koffie (met rum erin?) checkt de beste man de reacties op zijn zaterdagrubriek ’t Wereldje. Een hit onder de fans, een minder grote hit onder fabrikanten, techsites en ander volk dat Paul op een uiterst vileine wijze op de hak neemt. Zijn stoere houthakkersblouse is van het merk… ja, geen idee eigenlijk. We kennen Paul al jaren en al jaren draagt hij op de redactie deze kledij. Als hij buiten staat, draagt hij een leren jas. Als hij op een persbijeenkomst is een ribcolbertje. Die dingen zijn zo zeker als dat de zon iedere dag op komt. En hij heeft een rode baard. Daarvoor maakt het niet uit waar hij is.

 

DONDERDAG

Lekker bureaubladje, hoor.

Lekker bureaubladje, hoor.

 

Fanmail! We krijgen het. Ja, echt. Wij begrijpen het ook niet goed. Feit is dat we van trouwe reaguurders (blegh, heel erg blegh) deze foto opgestuurd kregen. Ergens in den lande zijn er mensen zo gek om Uitbuiken in Full HD op een 32452 inch plasma tv te kijken. Dat je de wallen van Ger en de fronsende wenkbrauwen van Dennis extra goed kunt checken, zeg maar. Waarom zij op de plasma worden getoond en een bekende schone deerne op een gaar Lenovo’tje weten wij ook niet, maar we dagen jullie vooral uit om ook dit soort foto’s onze kant te sturen: uitbuiken [a] draadbreuk.nl. Of je nu in de trein, op de plee, op een stoel of op een paard zit terwijl je Draadbreuk.nl bekijkt, mail of twitter het door. Winnen doe je niets, behalve een retweet of een kusje van Bart. Of van Carice. Maar dan moeten we wel effe wat belletjes plegen.

 

VRIJDAG

'Het beste broodje bal van de Jordaan'

‘Het beste broodje bal van de Jordaan’

 

Afgelopen vrijdag had Draadbreuk een belangrijke meeting in hartje Amsterdam. Alle reden dus om de bloemetjes eens buiten te zetten en te genieten van al het moois wat onze hoofdstad rijk is. Dat Dennis er woont, vergeten we voor het gemak maar effe. Anyway, dit was Cafe De Jordaan, waar een heerlijk zelfgebruinde blonde dame ons wees op het lekkerste broodje bal van Nederland. Volgens haar kwam iedereen van ‘hende enj verre’ om ‘su te proefuh’. Ze kreeg gelijk. Bart komt uit Nijmegen. En Nijmegen is ver.

 

ZATERDAG

Opmerkelijk: geen houthakkersblouse?!

Opmerkelijk: geen houthakkersblouse?!

 

Soms zegt een foto genoeg, tekst is immers uit hebben we geleerd. Paul geniet op een gezellige zaterdagavond weleens van een drankje. Of op een maandagavond. Of op een vrijdagavond. Eigenlijk iedere avond zit hij wel in een willekeurig etablissement. Deze is, vermoedelijk, gemaakt in Cafe Vrijdag. En dat terwijl het eigenlijk zaterdag is. Gek verhaal. Volgen jullie het nog?

 

ZONDAG

Draadbreuk plogt

Huh? Sponsort Draadbreuk nou NEC?

 

Waar Dennis, Paul en Ger, behalve Ibuprofen slikken en hun kater proberen te vergeten, op zondag vooral helemaal niets doen, heeft iemand bij de Nijmeegse Eendracht Combinatie (NEK) Bart zo gek gekregen om met een koptelefoon op z’n hoofd en een microfoon voor zijn mond wedstrijden aan elkaar te praten. Hij voorziet blinden en slechtzienden op een Jack van Gelder-achtige wijze van commentaar op de verliespotjes van de Nijmeegse voetbalclub. Ja, wij hebben soms ook wat medelijden met de beste man. Gelukkig zijn er goede broodjes en mag hij naderhand gewoon weer lekker Twitteren namens Draadbreuk. De rode trainingspakken van NEC zijn van JAKO. Flutmerk. Typerend.

 

Meer plogs van Draadbreuk? Laat het weten!

Reacties

  1. IkBenBrian

    Oftewel, snapchat.

    • Sianto

      Zonder dat het na 10 seconden weg is