Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitslag: ‘Beats en Apple? Geen idee…’

Dennis de Vries

Vorige week kon de uit gouddraad vervaardigde vlag uit bij het met goud beslagen huis van rapper Dr. Dre. Zoals het er nu uit ziet verkoopt hij zijn bedrijf Beats Electronics voor 2,3 miljard euro aan Apple. Waarom? Daarover hielden beide bedrijven de lippen stijf op elkaar. Misschien wil Apple weer hip worden?

Dat was dan ook de stelling. “Beats moet Apple weer hip maken.” Want er zijn wel 2,3 miljard redenen te bedenken waarom Beats wil verkopen aan Apple. Maar wat moet Apple er mee? Ze doen het vast niet voor de geluidskwaliteit van de prijzige Beats by Dre hoofdtelefoons. Dan zijn er wel serieuzere merken te bedenken. En ze doen het vast ook niet voor de muziekstreamdienst Beats Music. Want dat stelt nog helemaal niets voor.

Alles voor imago?

Dan zullen ze het wel voor het imago doen, toch? Want dat is Beats Electronics. Boordevol imago. Wereldberoemde sterren winden ze moeiteloos om hun vinger en iedereen die iets voorstelt loopt met een Beats Solo om zijn nek. Maar wat blijkt? Van jullie hoeft het allemaal niet. Beats is zo ontzettend niet hip, dat Apple er op dat vlak alleen maar onder te lijden zal hebben, stellen jullie. De vraag ‘Waarom, Apple. Waarom?’ blijft voorlopig nog wagenwijd open staan.