Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

‘Unboxing video’s zuigen’ – Stelling

Dennis de Vries

Het zijn woorden die je nooit wilt horen. Ze komen altijd onverwacht en altijd ongelegen. Je voornemen om even heerlijk wat tijd op Youtube te besteden wordt bruut de nek om gedraaid. Twaalf woorden die alles kapot maken. “Maar we gaan eerst even kijken wat er in de doos zit.”

Unboxing video’s zijn niet iets van de afgelopen tijd. Als sinds de uitvinding van de doos, zijn er mensen die het nodig vinden om het dodelijk saaie uitpakproces op beeld vast te leggen. Zeker in de techwereld weigeren dit soort video’s maar af te sterven. Sterker nog; ze trekken aardig wat kijkers. Elke nieuwe telefoon, tablet of andere gadget wordt door één of andere lutser met een prutscamera van zijn verpakking ontdaan. En ja, dat frustreert.

Dit is namelijk wat er in het fucking doosje zit: het apparaat wat op de doos staat afgebeeld, wat kabeltjes en nog wat zooi die niemand wat boeit.

Dit is namelijk wat er in het fucking doosje zit: het apparaat wat op de doos staat afgebeeld, wat kabeltjes en nog wat zooi die niemand wat boeit. Altijd. In elke doos. Lok me dus niet je video binnen met de belofte dat je het bewuste apparaat gaat bespreken, als je het zelf nog niet eens hebt uitgepakt. Zet ‘m eerst maar eens aan en probeer er een gedachte over te formulieren, voor je het met de wereld wil delen. De stelling behoeft deze week weinig uitleg. Het zit al een tijdje dwars, benieuwd wat jullie denken van:

 

‘Unboxing video’s zuigen’

 

 

Wij houden van discussie, jullie ook. Unboxing video’s zijn bedacht door Satan. Mensen die unboxingvideo’s maken, zijn van die types die de trein in willen terwijl iedereen er nog uit moet. Dat die mensen maar met hun blote voeten op een LEGO-blokje mogen staan. Vul dus gerust even de poll in om jouw mening te geven, en link de meest sneue unboxingvideo’s even in de comments.

(foto: fonearena)

Reacties

 1. Bryan Touw

  Ik kijk wel eens unboxings alleen om te kijken wat er in de doos zit 🙂

 2. Oli4iero

  Ik heb ook een enorme hekel aan die video’s. Ik vind ze nutteloos, tijdverspilling en oersaai. Ik kijk ze meestal niet of spoel ze door.

 3. Eenmothafuckingkaasschaaf

  90% van al die techkanalen zuigen gewoon. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit echt een goede telefoon review gezien. Meestal zijn het gewoon nerdtypes die alleen vertellen
  wat het toestel is veranderd vergeleken met zijn vorige versie, na hem nog geen week te hebben uitgetest. Niets inhoudelijk, en ze verdienen er nog een sh*tload aan geld mee

 4. unboxing videos zijn onnodig en erg saai. het enige waar ze nuttig voor zouden kunnen zijn is het dat je weet wat er in de doos zit. maar dit word meestal ook in de veel informatievere review vermeld.

 5. Plaki

  Ik vind sommigen best wel leuk 🙁
  (en er is niks mis met me)

  • Dennis de Vries

   Dan ben ik serieus benieuwd welke je leuk vindt. Heb je een linkje naar een voorbeeldje?

 6. androidVSios

  Ik ben het ermee eens hzo zou ik dat via een video bekijken hoe je hem uit de doos haalt je moet het zoals dennis het zegt zelf voelen en wat is het nut van een unboxing video mensen zijn eerder geinterseerd In de review

 7. stijn v brummelen

  Bij Phonedog deden ze het wel goed, maar de man die het altijd deed is weg en.nu zijn ze ook saai. Maar ja, ze zijn over het algemeen aardig saai.

 8. Jarnooo!!

  Soms vind ik het wel leuk, als je bijvoorbeeld een nieuwe mobiel wilt en je zoekt zo’n unboxing video op dan weet je ook hoe de doos eruit ziet en wat erin zit zonder meteen naar de winkel te rennen.

 9. Jack Decker

  Ik begrijp niet wat er mis mee is. Als je heel graag iets wilt kopen wil je toch unboxings enz zien? Echt n onzin stelling dus

 10. Smaanske

  Unboxings zijn alleen leuk bij elite producten, die je eigenlijk heel graag wil hebben maar nooit het geld voor over hebt. Dan is het aan de persoon die de unboxing doet om je enthousiast te maken, wat vaak niet lukt omdat ze op een hele knullige/klinische manier de doos open maken.

 11. KungFuPanda

  Jep, reviews zijn goed genoeg. Unboxings zijn dus echt nutteloos. Maar bij producten waar ik echt naar uitkijk, vind ik ze toch leuk hoor.

 12. Damyan Blommers

  Idd unboxings waren af en toe leuk maar ze worden steeds saaier het lijkt wel of iedereen er één maakt

 13. hondenbrokken

  Unboxin videos zijn juist goed dan weet je ook wat je erbij krijgt en ook hoe de doos er uitziet maar voor de rest zuigt het enorm niet omdat het saai is nee wie boeit het nog hoe jij de plastic folie van je scherm erafhaalt