Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Wat kunnen we verwachten van de Samsung Galaxy Note 4?

Wat kunnen we verwachten van de Samsung Galaxy Note 4?
Ger
 • Op 14 augustus 2014

Wij zijn altijd al een beetje fan geweest van de Galaxy Note lijn van Samsung. Grote smartphones met goede hardware en dan ook nog zo’n geinig pennetje. Noemen wij een typisch hebbedingetje. De Samsung Galaxy Note 4 komt er bijna aan. Bijna. Wat kunnen we verwachten?

De Galaxy Note 4 wordt de opvolger van de Samsung Galaxy Note 3 (dûh). Dat schept de nodige verwachtingen en dan vooral op het gebied van specificaties. De Note-lijn van Samsung is altijd voorzien van de allernieuwste hard- en software en biedt daardoor een kijkje in de toekomst. Waar gaat het aankomend jaar heen op het gebied van de smartphone?

Note 4 Conceptfoto

Gaat de Note 4 er zo uitzien? Ehhh… NEE! (conceptfoto: newzarz.com)

 

Volgens de laatste geruchten krijgt de Galaxy Note 4 onder meer een 5,7″ QuadHD-display en een razendsnelle Snapdragon 805-processor. Dat zijn niet hele spectaculaire verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Temeer omdat er al concurrenten zijn die deze specs al hebben. De LG G3 gooit bijvoorbeeld hoge ogen met haar scherm.

Galaxy Note 4 krijgt OIS

Ook krijgt de Note 4 hoogstwaarschijnlijk een 12 megapixelcamera. En dat lijkt een opvallend lage hoeveelheid aan pixels, maar Samsung lijkt hiermee de megapixelrace een halt toe te roepen en vooral te focussen op goede beeldkwaliteit. Dat doet het, als we de laatste berichtgeving mogen geloven, vooral door middel van optische beeldstabilisatie, om zo onscherpe foto’s tegen te gaan. Nokia heeft optische beeldstabilisatie al langer geïntroduceerd, op diverse PureView modellen. De Note 4 zal via die camera overigens ook in 4K kunnen filmen, maar dat is een functie die ook al in de Note 3 zit en dus niet heel erg spectaculair te noemen.

Camera Galaxy Note 4

Een 13 megapixelcamerasensor van Samsung (foto: Samsung)

 

Het lijkt erop dat de Note 4 zich vooral gaat onderscheiden door de grote hoeveelheid aan sensoren. Een sensor voor vingerafdrukken, een irisscanner, hartslagmeter en stappenteller – het is allemaal al eens voorbij gekomen in de geruchtenmolen. Meer interessant lijkt echter de speciale ‘UV-sensor’, die de sterkte van de zon kan bepalen. Zo kan de Samsung Galaxy Note 4 de gebruiker helpen op een gezonde manier om te gaan met zonlicht.

UV-sensor

Het schijnt dat Samsung er een speciale applicatie voor heeft ontwikkeld, die de UV-straling van de zon heeft ingedeeld in categorieën als laag, matig, hoog, zeer hoog en extreem. Naar aanleiding van zo’n categorie geeft de app advies. Moet je een zonnebril op? Mag ik wel de zon in? Dat soort vragen zal deze slimme applicatie voor jou kunnen beantwoorden. Of je er op zit te wachten is een tweede, maar ‘het kan’.

Note 4 van Samsung

Is deze Note 4 van metaal? (foto: GSMArena)

 

Naast goede hardware onder de motorkap, krijgt de Note 4 ook van buiten een aardige make-over. In den beginne waren er (onzinnige) geruchten over gebogen schermen maar onlangs gelekte afbeeldingen ontkrachten dit. Wel is er een grote kans dat de Galaxy Note 4 een metalen behuizing meekrijgt, net als de Samsung Galaxy Alpha. Ook is er nu ruimte voor een USB 3.0 MicroUSB-poort en lijkt de S-Pen op een iets andere plek in de telefoon te schuiven.

Ultrasound S-Pen op Samsung Galaxy Note 4?

Over die S-Pen: deze schijnt weer eens op allerlei vlakken verbeterd te zijn. Het zou goed kunnen dat de stylus de eerste editie wordt die gebruik maakt van ultrasound geluid. Dat is audio dat zo hoog is qua frequentie dat het voor de mens niet waarneembaar is, maar waar een smartphone wel iets mee kan.

Samsung vraagt honderden patenten per jaar aan en negen van de tien keer gebeurt daar niets mee.

 

De smartphone snapt de geluiden die de S-pen verstuurt zo goed, dat er hele nauwkeurige driedimensionale plaatsbepaling mogelijk wordt. Bovendien kan de telefoon een stuk dunner worden dan eerdere edities. Of de Note 4 deze stylus daadwerkelijk gaat krijgen, is even afwachten, maar Samsung heeft er wel diverse patenten op aangevraagd.

Tegelijkertijd vraagt Samsung honderden patenten per jaar aan en negen van de tien keer gebeurt daar helemaal niets mee.

Wanneer komt die Galaxy Note 4?

Het enige wat we eigenlijk echt zeker weten is wanneer de Galaxy Note 4 gelanceerd gaat worden. Dat is op 3 september in Berlijn. Draadbreuk is er uiteraard bij.

 

Wat hopen jullie terug te zien in de Samsung Galaxy Note 4?

 

Reacties

 1. stijn v brummelen

  Van de Note 3 was ik echt onder de indruk. Van de Note 4 nog niet echt. Design is een beetje mwah. Die achterkant ziet er niet uit. Maar we zullen zien.

 2. Huib

  Heul veul geheugen graag.
  De drie speelt gigagrote .ts films af met vingers in de neus. Opgenomen op een Dreambox. Zonder comprimeren en/of converteren. G e w e l d i g. Meer, meer dus.

  Huib

 3. Huib

  gemaakt met de Note 3 in het Westbroekpark in Scheveningen. Een Hasselblad is er niks bij.
  Oops, fotootje bijproppen lukt me niet.
  Huib