Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Waarom staat 24 niet op Netflix?

Waarom staat 24 niet op Netflix?
Ger
  • Op 7 mei 2014

Oké, even geen gadgets. Even geen tech. Of eigenlijk ook weer wel. Want sinds gisteren is Jack Bauer weer terug op televisie. De man die in zijn eentje acht seizoenen lang de wereld binnen 24 uur redde, is na vier jaar afwezigheid back in business. Yes!

In seizoen negen van ’24’, de eerste twee afleveringen zijn in de VS al uitgezonden, wordt de beste man in eerste instantie gezien als een crimineel. Als een terrorist die zijn eigen land verraadt. Een man die regels aan zijn laars lapt en daar nu de rekening voor op zijn bordje krijgt.

Waar ging 24 ook alweer over?

Intrigerend begin natuurlijk, maar: ik vond het even gek. Waarom wordt Jack Bauer ineens gezien als bad guy? Ik herinnerde me vaag het einde van seizoen acht. Jack kijkt voor een laatste keer de undercovercamera in en loopt dan weg. Om nooit meer terug te komen.

Maar dat was ook het enige wat ik had onthouden. Het hoe en waarom? Geen idee. Normaliter kijk ik bij een nieuw seizoen van een toffe serie altijd even de laatste aflevering van het jaar daarvoor. Een soort re-cap. En daar is zoiets als Netflix dus uitstekend voor geschikt.

Niets, noppes, nada

Maar niet bij 24. Breaking Bad, Homeland, House of Cards, Fargo, Weeds – er zijn een hoop toffe series te vinden, maar Jack Bauer, Chloe en die lekkere dochter? Niet te vinden. Niets, noppes, nada. De rechten zijn verkocht aan Amazon. Wil je zien hoe Jack ons allemaal redt van de ondergang, dan ben je aangewezen op de in Nederland niet beschikbare videodienst Amazon Prime.

Wat is deze?! Netflix ga hier eens wat aan doen! Nu moet ik, naast seizoen negen, ook de eerdere afleveringen weer downloaden. En dat is illegaal, dus doen we dat niet. Echt niet. Straks komt Jack Bauer hier namelijk binnenstormen: “WHO ARE YOU WORKING FOR?!”

 

Trailer van seizoen negen