Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Yes! Kevin Spacey in Call of Duty!

Yes! Kevin Spacey in Call of Duty!
Ger
  • Op 6 mei 2014

De nieuwe Call of Duty wordt weer een gigantisch succes. Dat kan niet anders. Wij gaan ‘m in ieder geval kopen. Niet vanwege de ongetwijfeld dikke actie en bizar knapgemaakte graphics, maar vanwege de man die Netflix in zijn eentje groot heeft gemaakt: Kevin Spacey.

House of Cards is misschien wel de meest briljante serie over de perikelen rondom het Witte Huis sinds Aaron Sorkin’s The West Wing. Met humor, scherpzinnigheid en de achterbaksheid van een ware politics weet Francis Underwood – Kevin Spacey – ons na twee seizoenen meer te boeien dan een gemiddeld potje voetbal van het Nederlands Elftal (goed, dat heeft ook vast te maken met het feit dat ‘wij’ wel heel beroerd zijn tegenwoordig…).

Spacey’s populariteit is door zijn rol in House of Cards groter dan ooit. Leuk detail: zijn karakter in de serie is zelf een fervent speler van shooter-games. En dat hebben de sudio’s ook gezien. Gevolg: de beste man speelt een aanzienlijk grote rol in de verhaallijn van de nieuwe Call of Duty. In CoD: Advanced Warfare is Spacey, volledig geanimeerd en al, te zien als een megalomane legerleider. Eentje die een hekel heeft aan democratie. In de 2.46 minuten durende trailer fileert Spacey bijvoorbeeld in zijn eentje even de Westerse behoefte om het Midden-Oosten te democratiseren. Heerlijk om te zien. Precies zoals Frank Underwood in House of Cards dat kan.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de belachelijke nieuwe wapens, gigantische ontploffingen en indrukwekkende vechtsituaties.

Die game wordt een succes. Dat kan niet anders. In november ligt ‘ie in de winkels.

Trailer: