Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Wat Mark Zuckerberg allemaal te vertellen had op het MWC 2016

Wat Mark Zuckerberg allemaal te vertellen had op het MWC 2016
Mart Opdam

Afgelopen zondag kwam Markie Mark Zuckerberg al langs bij de presentatie van de Samsung G7 om te praten over virtual reality en de samenwerking tussen Samsung en Facebook. Gisteravond had Zuckerberg een eigen podium om zijn ideeën over de wereld verder uit te dragen. 

Er gaat geen dag voorbij dat Mark niet kan praten over zijn dochter. Dat deed hij zondag dan ook tijdens de presentatie van de Samsung Galaxy S7 en Gear VR-headsets. Het journaille – waaronder de jongens van Draadbreuk – zat lekker op zijn stoel een VR-filmpje te kijken, toen Mark zijn entree maakte op het podium om te vertellen over de samenwerking tussen Samsung en Facebook. Ik vroeg Ger, Paul en Bart wat ze er van vonden dat de Big Man langskwam:

Ger: “Dat de Zuck langskwam was leuk enzo, aan het verhaal had je alleen niks.”

Paul: “Wie is Mark?”

Bart: “Ik heb geen reet meegekregen van zijn verhaal. Vond het wel leuk om hem een keer in ’t eggie te zien.”

Eigen podium

Zuckerberg werd gisteravond geïnterviewd door Jessi Hempel van wired.com. Waar had Mark, ik mag Mark zeggen, het allemaal over? Internet.org, projectje van ‘m. In het kort: Facebook heeft meer dan een miljard gebruikers, hij wil er nog een miljard bij krijgen. Best nobel hoor, maar fucking lastig, ontdekte Mark. Zo is hij te weten gekomen dat niet ieder land hetzelfde is. In India bijvoorbeeld: daar is hij heengegaan om pakketten uit te delen, zodat mensen internet krijgen. Maar Internet.org is daar nu verboden. Dat vond meneer Zuckerberg uiteraard niet leuk? De ambitie van Mark gaat wel: hij wil nog met satellieten komen en drones om nog meer mensen in te pluggen in het wereldwijde web. Ik vond het wel gek dat hij daar niet het loonproject van Google noemde, overigens.

Verder wil hij Jarvis uit Iron Man toch echt gaan ontwikkelen, want hij zei: “Ik wil gewoon controle over mijn huis.”  Is goed Mark, ben benieuwd.

Waarom praten machines altijd met een Brits accent?

Brekond: Zuckerberg zweet

Heeft hij al regels voor zijn dochter rond tv-tijd? Ze is drie maanden oud, wie maakt dit in hemelsnaam uit. O en Mark zweet veel, heel veel.

De arme jongen

De arme jongen.