Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

3 vette iOS-games om reistijd te doden

3 vette iOS-games om reistijd te doden
Jeroen den Otter

Het is al weer een paar dagen voorjaarsvakantie, de tijd dat je de latten van zolder haalt en verre kilometers maakt naar een sfeervol Oostenrijks, Frans, of ander wit land. Omdat je wel betere dingen te doen hebt dan te turen uit je raampje en je broertje weer eens in de maling neemt of je zusje pest, heeft Draadbreuk de drie vetste games getest waardoor jij je nooit meer in de auto hoeft te vervelen!

1. Bike Baron – € 1,99 euro

In dit mooie grafische spel ben jij een naamloze fietsbestuurder (Bike Baron?) die zich al springend en draaiend een weg begeeft door 44 stadia. Doel is om een level af te werken binnen een bepaalde tijd, munten die op de route liggen binnen te harken of een rit uit te spelen zonder op je bakkes te gaan. Aan het einde van die rit krijg je nul tot drie sterren, die je vervolgens kunt uitgeven als je een level niet uitgespeeld krijgt. Fijn, vooral als je blijft steken bij één van die frustrerende missies.

Oja, er is ook nog een mogelijkheid om zelf levels te bouwen, compleet met obstakels en andere gekkigheid. Als jij je eigen te gekke level hebt opgeslagen kunnen andere spelers jouw level downloaden en ook spelen. Hoe tof is dat!

Download Bike Baron

U wilt hier rechtdoor, maar van rechts komt een eland opgestapeld op vijf schapen. Heeft u voorrang?

 

2. Wordfeud – Voor nop

Old fashioned scrabbelen maar dan anno 2015.Drie keer woordwaarde of tweemaal letterwaarde – deze klassieker vreet nog dagelijks een hoop van mijn tijd. Niet meer op zaterdagavond met een lullig bakje paprikachips aan tafel spelen, maar gewoon digitaal 2.0 connected. En nog gratis ook. Steek je er drie euro (oké, 2,99) in, dan gaat er ook nog eens een wereld aan statistieken voor je open. Gemiddelde woordlengte, score per woord, je winstratio tegen je vrienden en nog veel meer. Toffe stats, als je tenminste beter bent dan de rest. Naast al dit moois kun je ook nog chatten met je (on)bekende Wordfeudmaten. Dit kan tof zijn, maar helaas heb ik uit ervaring ook moeten concluderen dat hier behoorlijk wat trieste figuren rondhangen, die naar aanleiding van je profielfoto schimmige tekstjes schrijven (opbokken, kneuzen).

Download Wordfeud

Tinder 2.0

 

3. FIFA 15 Ultimate Team – Gratuit

FIFA 15 – beste footy van dit moment. Klaar, verder geen introductie nodig. Sinds een paar jaar brengt EA ook leuke gedowngradede iOS-versies uit van deze game, met de ene keer wat meer pluspunten/minpunten dan de andere. Dat begint nu al met de naam van deze game, het is niet FIFA 15 maar FIFA 15 Ultimate Team. Waar vroeger de nadruk lag op offline een voetbalspelletje spelen of online tegen vrienden, is de nadruk nu echt meer gelegd op het bouwen van eigen, online team. Kijk, dit moet maar net je voorkeur zijn.

FIFA 15 Ultimate Team is een spel over getallen, ik noem zo uit de losse pols: Vaardigheidratings van spelers die je kunt toevoegen en de kosten van de kaartverpakkingen die je koopt. FIFA 15 is ook een intelligent spel want er is zowaar een breed scala aan hoe je een bal kunt schoppen en hoe je verschillende tactieken kunt hanteren. Verder zijn de mechanica van tackelen en steekpasses geven ‘smooth’ en goed doordacht.
Al met al zal een iOS-versie niet de perfecte grafische voetbalervaring bieden die je van een console gewend bent, maar als je op zoek bent naar een spel dat veel over het opbouwen van een team in zich heeft, dan is dit een echte aanrader!

Download FIFA 15 Ultimate Team

GEEN GRAPPEN NU! WAAR IS ROBBEN?!?!?

 

Heb jij nog een leuke reis app? Tip ‘m in de comments!