Happening: Whatsapp on steroids

Happening: Whatsapp on steroids

Happening, een messenger app on steroids. Zo luidt de omschrijving van deze nieuwe app van Nederlandse bodem en dit is allesbehalve overdreven. Stel je Whatsapp voor, alleen dan met een datumprikker, notitiefunctie, selfieopdrachten, wie betaalt wat, en nog een handvol andere mogelijkheden. Tijd voor een review. Is dit een Telegram WhatsApp-killer?

Happening is het Nederlandse antwoord op Whatsapp. Waar Telegram zich met ‘security’ probeerde te onderscheiden van Whatsapp, probeert Happening dat te doen met een shitload aan functionaliteiten. Toen Whatsapp werd overgenomen door Facebook raakte iedereen in paniek om hun privacy en Telegram maakte van die consternatie handig gebruik. Het zorgde voor miljoenen downloads in korte tijd. Alleen binnen even zoveel tijd verdween onze gezamenlijke verontrusting en gebruikt (bijna) iedereen gewoon weer Whatsapp. Nou is Happening nog niet zo massaal gedownload als Telegram destijds, maar het wint duidelijk aan populariteit. De messaging app bestaat nu een kleine drie maanden en heeft vijftigduizend downloads in de Play Store en staat in de ’top 5 meest gratis gedownload’ in de App Store.

Beter dan Whatsapp?

Het hele idee van Happening is om alles net even wat makkelijker te maken. Je hoeft niet elke keer middels verschillende websites en apps dingen als geldzaken, uitnodigingen en notities te regelen. Nee, dat kan allemaal tegelijk in Happening. Wat ook een pluspunt is, is dat ontwikkelaars zelf plug ins voor de messaging app kunnen ontwikkelen. Zo kan Happening zichzelf dus constant blijven verbeteren.

Nu rest alleen de vraag: zijn de functies goed uitgewerkt en besparen we daar nou zoveel tijd mee om alles in één app te proppen? In het kort: de functies zijn prima uitgewerkt en eenvoudig, maar ze zijn niet beter dan hun losstaande variant. De Happening plug-in Split the bill, oftewel online de rekening delen, is bijvoorbeeld lang niet zo goed en uitgebreid als Wie betaalt wat. Je kan geen bankrekeningnummers toevoegen en dat zorgt dus niet voor het besparen van tijd.

 

Dries Roelvink?!

 

Los van de handige opties is het zelfs mogelijk om een potje Risk en te spelen en te schaken met andere gebruikers. In groepen kunnen er awards worden uitgedeeld en er kunnen selfiewedstrijden worden gehouden. Stem bijvoorbeeld op wie de vieste vetklep is of wie de grootste Fifanoob is. Kortom, weer een prima mogelijkheid om je vrienden belachelijk te maken. Laat even in de comments weten wie jullie denken wie de grootste faalhaas van de Draadbreukredactie is op het gebied van Fifa!

 

Vreemde opdrachten…

 

Een hele happening, die app happening

Vrij handig om al die functies te bundelen natuurlijk, maar wat Happening tof maakt, zijn alle toevoegingen die helemaal geen functionaliteit hebben. Neem de selfie-opdrachten bijvoorbeeld. Om de zoveel tijd krijg je een taak van de messenger app. Wanneer je dit goed uitvoert en als eerste een selfie plaatst, verdien je tien punten. Aan het eind van de maand wint degene met de meeste punten. Het zorgt voor een belachelijke maar vermakelijke wedstrijd tussen jou en je vrienden. Selfieopdrachten zijn bijvoorbeeld: geef een straatartiest geld, draag je kleren binnenstebuiten en vind een Rubik’s kubus. Dit klinkt kinderachtig, maar het geeft je saaie dag wat kleur. En misschien is dat nog wel de belangrijkste reden om Happening te gebruiken. Allemaal prima dat we alles op een plek kunnen organiseren, maar vooralsnog vinden wij vooral de functies zonder functie het tofst.

 

Dit gaat ons zelfs te ver. Maar hé, alles om te winnen!

Je kunt de app Happeniing downloaden in Play Store & App Store.

5 reacties

  1. stijn v brummelen

    Ik vind happening zo leuk. Ik zit in 2 groep schat, daar is die app het leukst. In single gesprekken niet. Ik vind het een leuke app, maar niet beter dan whatsapp!

  2. PitaBroodje

    Overstappen is makkelijk, alleen de rest zover krijgen is het probleem

  3. IkBenBrian

    Zoals wat @pitabroodje:disqus al zei, voor ons is het overstappen makkelijk, maar je vrienden mee te krijgen, hell no.

  4. Sjurm

    Gaat verrassend goed, bij deze app mensen meekrijgen. Vriendengroep zit er al op.

  5. Renr

    Weet iemand wat er met de selfies gebeurt die je maakt. Kunnen die niet per ongeluk op internet verschijnen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.