Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Oppo’s smartphone doet het zonder randjes

Oppo’s smartphone doet het zonder randjes
Dennis de Vries

Check bovenstaande foto. Eén is een fantasietoestel, de ander bestaat. Voorafgaand aan de lanceringen van belangrijke smartphones duiken er altijd concepten op die in elkaar geknutseld worden door ijverige hobbyisten. Omdat de bedenkers van die fantastietoestellen niet beperkt worden door wat technisch wel en niet mogelijk is, zijn het altijd de meest krankzinnige toestellen.

Denk aan een transparante Galaxy S6 bijvoorbeeld. Of een nieuwe iPhone zonder randen rond het scherm doet het ook altijd goed. Die laatste is nu soort van werkelijkheid in de vorm van een nieuwe Oppo smartphone. Die zie je links op de foto.

Oppo ditched de bezels

Een aantal Chinese bloggers kreeg foto’s en video’s van een anonieme bron waarvan ‘men’ vermoedt dat het Oppo zelf is. Een viraal marketingstuntje voor een toestel dat er bijzonder uit ziet. Door het totale gebrek aan randjes rond het beeldscherm lijkt het toestel ontsproten te zijn aan de fantasie van een handige Photoshoppert. Alleen is dit dus echt. Er zijn zelfs bewegende beelden van. Hoe echt wil je het hebben?
 

 

Het is goed mogelijk dat Oppo hier een stukje visueel bedrog klaarspeelt overigens. GSMArena duikelde eerder een patent op van Oppo, waarin beschreven wordt hoe het licht aan de randen van het beeldscherm verbogen wordt. In plaats van bezels dus helemaal weg te werken, wat technisch lastig is, wordt het beeld over de randen heen gevouwen. Klinkt vaag, maar ziet er ongeveer zo uit:

 

Hmmm....nog steeds best wel vaag eigenlijk.

Hmmm….nog steeds best wel vaag eigenlijk.

 

Dunne bezels zijn fijn. Randen om het beeldscherm zijn onvermijdbaar, maar ook lelijk en maken smartphones al sinds jaar en dag groter dan we graag zien. De afgelopen jaren leverden smartphonemakers een constante strijd tegen de vermaledeide bezel. Sharp deed dat met het meeste succes, hun Sharp AQUOS Crystal was vrijwel randloos. Net als deze mysterieuze Oppo dus. Want behalve deze foto’s en de video weten we er nog verdomd weinig van. Eén ding is zeker: hier willen we meer van weten.

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Ziet er mooi uit, maar hoe stevig is het. Bezels hebben ook een bescherm functie. Maar ben benieuwd, ziet er vet uit.