Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Dit zijn de 18 mooiste apps volgens Google

Dit zijn de 18 mooiste apps volgens Google
Bart
  • Op 29 mei 2015

Google heeft op de I/O-conferentie de Material Design Awards uitgereikt, de prijzen voor de apps die als beste de nieuwe vormgeving van Android hebben gehanteerd. Het levert een lijst op van de achttien fraaiste apps volgens Google, waarvan er zes met een award vandoor gingen.

Material Design werd in juni 2014 door Google geïntroduceerd en nu, een jaar later, is het tijd om te bekijken welke app-bouwers de huisstijl van Android het beste hebben verwerkt in hun producties. Dit zijn, in overigens geheel willekeurige volgorde, de zes toppers.

De 6 mooiste Android-apps volgens Google

bhanywhere

B&H Photo Video Audio Pro

Categorie: Immersive Imagery

Die app die hoort bij de webwinkel van B&H, zeg maar een soort Amazon voor foto- en audioliefhebbers. Niet echt een app om te installeren als doorsnee Android-gebruiker, maar wel aardig om even te zien hoe ze Material Design hebben gebruikt.

Downloaden: B&H Photo Video Audio Pro in de Play Store

 


 

New York Times app

New York Times

Categorie: Elegant Typography

De app van de bekendste krant van de wereld heeft de award te danken aan het elegante lettertype. Zit wel wat in hoor, inderdaad een fijn en goed leesbaar font. Aan de andere kant, als je voor een beetje leuk lettertype al een award krijgt…

Downloaden: New York Times in de Play Store

 


 

pocket

Pocket

Categorie: Adaptive Layouts

Eén van de persoonlijke favorieten van ondergetekende is Pocket, je weet wel – die app waarmee je al je lange verhalen of video’s op kunt slaan, om ze op een rustiger moment te lezen. De app wordt vooral geprezen om het handige design en is, mocht je het niet kennen, zeker de moeite waard. Installeer dan ook direct even de plugin voor je webbrowser, zodat je ook achter je computer direct artikelen toe kunt voegen.

Downloaden: Pocket in de Play Store

 


 

pocketcasts

Pocket Casts

Categorie: Seamless Browsing

Pocket Casts is, als liefhebber van podcasts, één van de weinige apps die ik echt dagelijks gebruik. Kost een paar euro, maar dan heb je ook wel een van de mooiste Material Design apps. Had wat mij betreft ook in andere categorieën mogen winnen, maar seamless browsing is ook een goede. Enorme aanrader, mits je van podcasts houdt natuurlijk.

Downloaden: Pocket Casts in de Play Store

 


 

tumblr

Tumblr

Categorie: Delightful Animation

Heb zelf echt helemaal niks met Tumblr, maar het moet gezegd: de app ziet er schitterend uit. Krijgt de award van Google vanwege de fraaie animaties en alleen daarom is het al de moeite waard om de app even te installeren.

Downloaden: Tumblr in de Play Store

 


 

weathertimeline

Weather Timeline

Categorie: Crafted Simplicity

Weer-apps zijn alles behalve sexy, behalve als ze fraai in elkaar zitten. En dat is het geval bij Weather Timeline. Verdiende de prijs volgens Google voor de eenvoudige manier waarop alles wordt getoond en daar valt geen speld tussen te krijgen. Ideale app voor mensen die niet naar buiten willen kijken om te zien wat voor weer het is.

Downloaden: Weather Timeline in de Play Store

 

 

Showcase video van Google

Het designteam heeft voor het gemak de winnaars van de awards en de andere aangeprezen apps nog even in één kek videootje verwerkt.

 

 

12 apps die volgens Google ook de moeite waard zijn

Naast de zes apps die een award in de wacht sleepten, heeft Google ook nog twaalf andere apps geprezen om hun vormgeving. Dit zijn ze, wederom in volledig willekeurige volgorde, maar wel op alfabet:

BuzzFeed

De app van de bekende website met lijstjes en andere gekkigheid

Circle for Bitcoin

De mooiste app om je Bitcoin’s in te bewaren en over te maken

Evernote

De handige tool om al je notities bij te houden

GroupMe

Eén van de vele WhatsApp-alternatieven

Indiegogo

De app van de website Indiegogo, een concurrent van Kickstarter

Instacart: Grocery Delivery

App die je groentjes bij je thuisbrengt, als je in de VS woont tenminste

Lyft – Taxi & Bus Alternative

Een soort Über – je weet wel, die taxi-variant, maar dan anders

Runtastic Running Pro

Voor de hardlopers onder ons, die elke stap willen bijhouden

SeriesGuide

Voor de liefhebbers van tv-series en films, die alle uitzendingen willen bijhouden

Telegram

WhatsApp-alternatief nummer zoveel, maar dan wel tof (alleen nu nog vrienden overtuigen)

The Hunt – Style & Shopping

“Your hair is flawless, your accessories are spot on, and your outfit is amazing”, aldus de beschrijving. Nooit gebruikt, want natural beauty.

wiMAN Free WiFi Unlocker

Tool om al je WiFi’s te managen

 

Alle achttien apps staan ook in een handig overzicht in de Play Store, te vinden op de pagina Best-In-Class Android Design. Er zijn ook genoeg andere lijstjes te vinden, waaronder apps voor op vakantie, apps voor onderweg en applicaties voor op kantoor. Voor ieder wat wils, dus.

 

Meer Google I/O 2015:

Android M: dit is er nieuw

Google’s volgende VR stap: Jump en nieuwe Cardboard