Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Google’s volgende VR stap: Jump en nieuwe Cardboard

Google’s volgende VR stap: Jump en nieuwe Cardboard
Dennis de Vries

Leuk hoor, dat Android M. Maar waar we (ik althans) echt reikhalzend naar uitkeken, was wat Google met virtual reality ging doen. Vorig jaar presenteerden ze hun doodeenvoudige, maar briljante Cardboard VR-viewer. Dit jaar zetten ze helemaal dik in op de virtuele realiteit, allemaal binnenkort te bekijken op Youtube.

Qua hardware is er een nieuwe Cardboard-viewer. Die oude was cool, maar niet geschikt voor grote telefoons. En het is natuurlijk een beetje knullig dat een toestel als de Nexus 6 niet met Google’s eigen VR-viewer gebruikt kan worden. De nieuwe Google cardboard is ook te gebruiken met grote toestellen. Dus heb je een Nexus 6 of iPhone 6 Plus, dan doe je ook mee.

Wacht even…iPhone 6 Plus? Yup. De Cardboard-sdk is niet exclusief meer voor Android maar is ook beschikbaar gesteld voor iOS. Sympathiek, om iPhones ook mee te laten doen.

 

Video: Dit is de originele versie van Google Cardboard

 

Google Experiences: terug naar school

Vroegah. Vroegag op school kreeg je met de lange lat als je potlood niet geslepen was. Vroeger op school mocht je op je vrije middag Loco spelen als ontspanning. Vroeger op school betekende een uitstapje dat je een pokkeneind moest fietsen in een lange sliert door de stad. Kinderen van tegenwoordig zijn verwend. Google Experiences is een doos vol met cardboards en een tablet met allemaal toffe vr-shit. Bestel er eentje, zet de koters een ding op hun kop en stuur ze naar de maan. Hmpf…jaloers.

Google Jump

En om al die schoolreisjes te maken, moet Google natuurlijk eerst die schoolreisjes in 360 graden filmen. En daar is een speciale camera-opzet voor nodig met speciale software, genaamd Google Jump. GoPro heeft zo’n cameropstelling gemaakt, bestaande uit 16 GoPro’s rondom. Maar de software van Google maakte het mogelijk dat er diepte wordt herkend in de beelden, waardoor de 3D-perceptie veel sterker wordt. Lang verhaal kort, het ziet er weer verdomd tof uit. Deze zomer kun je het zelf zien, als Youtube beelden van Jump gaat ondersteunen.

 

 

>> Check ook wat er nieuw is in Android M