Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

ERGO ontgrendelt je telefoon met… je oor

ERGO ontgrendelt je telefoon met… je oor
Bart
  • Op 23 januari 2014

Je telefoon ontgrendelen. Tot afgelopen jaar was dat een kwestie van een code invoeren of een gek figuurtje swypen, maar sinds de iPhone 5S scant iedereen zijn eigen vinger. Het kan gekker, moeten ze bij ERGO gedacht hebben, want die komen nu met een speciale app voor Android om je telefoon te unlocken met… je oor.

 

Als je bovenstaand filmpje bekijkt denk je dat je in de maling genomen wordt, maar het blijkt bittere ernst. ERGO is een app waarmee je een Android-telefoon kunt unlocken door je oor tegen het scherm aan te houden. En dat is volgens de makers retehandig, want “je oor is net zo uniek als je vinger, maar dan zonder crimineel stigma”. Juistem.

 

ergo

Volgens Descartes Biometrics, Inc., wat overigens de bruutste bedrijfsnaam is die ik in tijden heb gehoord, is het instellen een fluitje van een cent en de beweging om het toestel te ontgrendelen zeer natuurlijk. Maar even zonder gein nu: wie haalt in hemelsnaam een telefoon naar zijn oor om een sms’je te tikken?

Voordelen zijn er natuurlijk te noemen. Zo kun je een pincode vergeten, kijkt iedereen tegenwoordig schaamteloos mee als je een figuurtje aan het swypen bent en is de vingerafdrukscanner van Apple zo lek als een mandje. Je oor heb je altijd bij je, tenminste daar gaan we gemakshalve even vanuit, en het werkt op basis van een app. Dus dure hardware zoals de scanner van de iPhone 5S komt er niet aan te pas.

Goed, klinkt allemaal leuk en ik zou het best willen testen, maar die app kost 4 ekkies! En als ik de verhalen van moedige gasten op Reddit zo lees werkt het ook nog eens voor geen meter. Dus vrienden van Ergo: kom eens met een gratis proefversie, dan praten we daarna verder. Ondertussen wachten we bij Draadbreuk rustig op een lockscreen dat je swaffelend kunt ontgrendelen.
UPDATE: die gratis proefversie is er nu. Drie uur proberen, voor je moet lappen. Ruim genoeg tijd om te ontdekken dat het inderdaad voor geen meter werkt.