Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Met deze video-apps voor iOS maak je de tofste filmpjes!

Met deze video-apps voor iOS maak je de tofste filmpjes!
Jeroen den Otter

Kunnen jullie je de tijd nog herinneren dat je je een breuk zeulde aan een veel te grote camera, omdat je toevallig een leuke video wilde maken van je vakantie? Nee, ik ook niet. Tegenwoordig volstaat je smartphone voor een toffe aftermovie of reisverslag. Neem de camera’s van Apple’s apparatuur. Vergeet even de iPad, maar sinds de iPhone 4S, zijn 8 megapixel-camera en filmen in 1080p, maak je van iedere random gebeurtenis een vette video. Hoe? Nou, met deze zes video-apps voor iOS kom je een heel eind!

 

1. iMovie

iMovie is de basis voor iedereen die een toffe video wilt maken. Alles wat je met de onderstaande apps hebt gecreëerd, komt hierin terecht. Je kunt er trailers in maken met handige pre-sets, maar ook lekker knippen en plakken, titels en geluid toevoegen en het eindproject gelijk delen in je filmrol, op YouTube of op je favoriete sociale netwerken.

Download iMovie (€ 4,99)

 

2. FiLMiC Pro

In dit uiterst toffe appje kun je video’s vastleggen met meer controle dan je ooit had kunnen bedenken. Behalve de standaard focus en het exposure-cirkeltje dat je vindt in de meegeleverde film-app van Apple, heb je hier de controle over de witbalans, focus-lock, exposure-lock, een audiometer, een real-time overzicht van hoeveel batterij je nog over hebt en de hardeschijfruimte die je nog hebt. Kan het nog mooier? Ja! FiLMiC Pro laat je ook nog eens kiezen uit verschillende framerates en kwaliteit, waardoor je extra details uit je opname haalt.

Download FiLMiC Pro (€ 7,99)

 

FiLMiC Pro: altijd handig, zo'n focuspuntje

FiLMiC Pro: altijd handig, zo’n focuspuntje

3. SloPro

Heb je tijdens je recente vakantie een te gekke move uitgehaald? Misschien Mentos in je cola gedaan? Op de ramp als een malle hebt gestunt? SloPro is dé app waarmee je deze beelden vastlegt. Als je een vrij recente iPhone hebt, wordt de pret alleen nog maar groter. Je legt namelijk met 240 frames per seconde videootjes vast, waardoor de beelden in slowmotion er niet haperig uit gaan zien. In de app vind je tools om je video te versnellen tot het moment suprême en een render-tool om optical flow, frame blend of ghosting tegen te gaan. Als laatste biedt de SloPro app 500fps en 1000fps presets, waardoor je de ultieme slomo guy wordt. Dit gaat helaas wel ten koste van de vloeiende beelden.

Download SloPro (gratis)

 

4. VideoGrade

Als je echt de cinematische look aan je edit wilt geven, is dit de app waarmee je dat doet. VideoGrade comprimeert de bestanden namelijk niet tot een zielig SD-bestandje, maar houdt gewoon de 1080p resolutie. Wel zo lekker. Je kunt de hele mikmak, zoals exposure, contrast, vibratie, temperatuur, scherpte en saturatie aanpassen en als je dan de ideale mix hebt gevonden, kun je deze pre-set opslaan. Zo hoef je de volgende keer niet meer honderden schuifjes te bedienen voor het gewenste resultaat. Top!

Download Videograde (€ 5,99)

 

...

VideoGrade: comprimeren als een baas

5. iMotion

De ideale app om een gave time-lapse te maken. Het programmaatje is simpel, minimalistisch en ontzettend gebruiksvriendelijk. Jij filmt je proces, bijvoorbeeld een tent opzetten, en iMotion maakt om de seconde een foto. Het interval waarmee de app een plaatje schiet is zelf uit te kiezen, maar je kunt het ook volledig manueel doen door elke keer op het scherm te tikken. Voor de beste, vloeiendste motions heb je lekker veel foto’s, zodat je het eindresultaat kunt instellen op 30 frames per seconde. Daardoor lijkt het net alsof je naar een video kijkt in plaats van naar foto’s.

Download iMotion (gratis)

 

6. Action Movie FX.

James Bond-achtige taferelen in je edit? Doen we! Met Action Movie FX voeg je in elk videobestandje naar keuze spectaculaire effecten toe, zoals missile attacks, tornado’s en auto-crashes. Voor de echte waaghalzen kun je zelf met in-app aankopen nog meer fancy effecten kiezen. Moet je wel even met een statief filmen, mooi waterpas en het liefst buiten. Anders is de kans groot dat het er niet uit ziet.

Download Action Movie FX (gratis)

 

Action Movie FX: en zo loopt er ineens een Tyrannosaurus Rex door je tuin

Action Movie FX: en zo loopt er ineens een Tyrannosaurus Rex door je tuin

Heb jij nog een toffe video-app die je wilt delen? Tip ‘m in de comments!

Reacties

  1. IkBenBrian

    Is dit een nieuwe man van Draadbreuk 2.0?

  2. Cristel

    Weet je ook hoe je een filmfragment moet versnellen met in de app Imovie op iphone?