Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

YotaPhone 2: telefoon met e-ink scherm

Ger
  • Op 5 december 2014

Dat de YotaPhone naar Nederland zou komen was al langer bekend, maar gisteren was het dan eindelijk zo ver. In het Cobramuseum in Amstelveen werd de YotaPhone 2 gepresenteerd. Een telefoon met extra e-ink display op de achterzijde. Draadbreuk was er natuurlijk bij en maakte de volgende videoreportage.

De YotaPhone 2 is de eerste smartphone in Europa met zo’n extra e-ink scherm. YotaPhone-directeur Vlad Martynov noemt in het ronkende persbericht de opvallende gadget een ’totaal nieuw mobiel toestel’. “Niet alleen door het toevoegen van een energiezuinig electronic paper-scherm, maar ook doordat de twee schermen optimaal met elkaar samenwerken.”

En dat klopt. Via een soepele swypebeweging switch je van het reguliere Full HD display naar het e-ink scherm. Zo kun je in theorie alles wat je met je gewone smartphone doet, ook doen op het zwart-witte e-inkscherm. Dachten wij bij Draadbreuk dat dit vooral een geinig idee was – meestal zijn dit soort innovaties gedoemd te mislukken – waren we na een uurtje spelen vooral onder de indruk. Dat had niet alleen te maken met de kwaliteit van beide schermen, maar ook vanwege het design.

Vet design

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar YotaPhone heeft het e-inkscherm heel erg mooi in de behuizing weggewerkt. Anders gezegd: staat het display uit, dan heb je helemaal niet door dat er een tweede scherm op de achterkant zit. En dat is gewoon heel erg tof.

Verder is de YotaPhone een vrij degelijke smartphone, met een Qualcomm Snapdragon 800 2,2 Ghz quad-coreprocessor, 2GB RAM, 4G ondersteuning en 16 GB opslaggeheugen. Het toestel draait op Android 4.4.2, maar eenvoudige, maar zeer stijlvolle YotaPhone-schil, met onder meer een speciale YotaHub om handreikingen voor het lezen van boeken en artikelen op het e-inkschrm te bieden. Boven het e-inkscherm op de achterkant zit tot slot een 8 megapixelcamera met LED, die in Full HD kan filmen.

De YotaPhone 2 is nu in Nederland te koop. De adviesprijs van deze nieuwe opmerkelijke gadget bedraagt 699 euro.

YotaPhone in vol ornaat.

Hoe vet is deze YotaPhone 2? Heel vet.

 

Speciale dank gaat uit naar Rens Lieman en Casper Meijer. Rens voor het zo nu en dan vasthouden van de camera, Casper voor zijn zoetgevooisde stemgeluid.

Reacties

  1. IkBenBrian

    Zeker een geinige toevoeging. Ik vind ook dat het toestal vrij dun is gebleven, door die 2e scherm erbij. Maar wel zonde als je het refresht, dat het even duurt.