Van Knock Code tot TimePin: zo unlocken jullie

Van Knock Code tot TimePin: zo unlocken jullie

Een slimme tatoeage. Geen idee of ze het bij Motorola écht een goed idee vinden, maar ze prijzen het aan. Een e-tattoo om je Moto X smartphone mee te unlocken. Dat wierp bij ons de vraag op: “Hoe unlock jij het liefst je smartphone?

Niet heel verrassend, maar op zoek naar het antwoord ging het vrijwel direct niet meer over Motorola’s tatoeage, die een smartphone via NFC kan unlocken. Niet alleen in de comments werd het trucje niet één keer aangehaald, ook op internet bleef het verder stil. The Verge gaf het een serieuze kans, maar hun redacteur werd niet warm of koud van de pleister. Niet alleen ziet het er niet uit, maar ook: “Het is helemaal niet veel beter dan de huidige technieken die we nu gebruiken om onze telefoon te ontgrendelen. Althans, niet op de huidige manier.”

En The Verge heeft een punt: de huidige manieren om een smartphone te unlocken volstaan uitstekend. Volgens onze poll – en die geloven we blind – is een Pincode de meest populaire manier om een smartphone te unlocken. Maar een grote marge heeft deze traditionele manier niet. Qua populariteit wordt het op de voet gevolgd door een patroon en een vingerafdruk. Die laatste voornamelijk van de iPhone, als we de comments mogen geloven. De rest gaat voor ‘iets anders’. En wat voor andere manieren zijn er dan wel niet?

 

 

Knock Code blijkt een schot in de roos. Het is een innovatieve manier om de smartphone te unlocken door op verschillende delen van het uitgeschakelde beeldscherm te kloppen. Bedacht door LG en te gebruiken op toestellen van LG. “Het handige is dat ik dan mijn telefoon voor me heb liggen en dat ik mijn knockcode zo kan uitvoeren zonder dat ik ik hem aan hoef te zetten”, jubelt Martijn Gritter. “Ik vind ’t raar dat ontwikkelaars dit idee nog niet hebben overgenomen en er een aparte app van hebben gemaakt”, aldus Kaasjebrood die zelf een LG G2 heeft. Datzelfde wenst Ikbenbrian, die het met gebrek aan LG-toestel moet doen met een patroontje.

Maar de meest innovatieve manier komt van Softhijsje. Die gebruikt de app TimePin (zo te zien niet meer te downloaden). Zodra je jouw toestel wilt ontgrendelen, moet je een pincode invoeren. En die code is elke keer anders, afhankelijk van hoe laat het is. Je voert eigenlijk gewoon de tijd in als pincode. Het voordeel is dat je pincode elke minuut veranderd wat afkijken of anderszins ontfutselen vrij kansloos maakt. Tenzij diegene de link legt tussen de klok en jouw pin, of als iemand weet dat je die app gebruikt. Hoe dan ook, op moment van publiceren is de pincode van de telefoon van Softhijsje dus 1441. Tenzij hij één van de modifiers heeft gebruikt.

 

Overigens ontgrendelt niemand zijn telefoon met zijn oor. Gek verhaal.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.