Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Panasonic probeert het (niet) opnieuw met Eluga U

Eluga U Panasonic
Ger
 • Op 31 juli 2014

Panasonic heeft weer eens een smartphone gelanceerd. In India, maar toch. De Panasonic Eluga U is een eenvoudige telefoon, maar heeft wel een IPS-display en een 13 megapixelcamera aan boord. De Eluga U gaat weg voor 18.980 Indiase rupees. Da’s zo’n 235 euro. Hamvraag: komt ‘ie ook naar Nederland? 

Dat hebben we natuurlijk effe gecheckt bij Panasonic Benelux. Antwoord: “Neen, in Europa worden er vooralsnog geen smartphones meer gelanceerd”, aldus een woordvoerder van de elektronicaproducent. “Ik vermoed dat de markt in India minder verzadigd is, waardoor de investering om er een plekje op te verwerven minder groot is.”

Los van de reactie van de immer vriendelijke medewerkers van het Aziatische bedrijf lijkt de Eluga U ook niet direct een mobieltje waar u stijl van achterover gaat slaan. Midrange specs, een weinig bijzonder design en geen enkele feature waarvan wij denken: ‘goh, dat is echt tof’.Schermafbeelding 2014-07-31 om 14.00.37

Hoe anders was dat bij de lancering van de allereerste Eluga, begin 2012. Op Panasonic’s eigen conventie in Hamburg werd volledig uit het niets een smartphone gepresenteerd. En met een waterdichte behuizing, een opmerkelijk, maar stijlvol design en een mooie Android-schil leek Panasonic zomaar eens de eigenlijk overvolle smartphone markt te kunnen bestormen.
Gek genoeg bleef het daarna stil. Muisstil. Door diverse problemen met Vodafone – de provider zou launchpartner worden – heeft er nooit een Eluga in de Nederlandse winkels gelegen.

En blijkbaar durft de fabrikant het dus opnieuw niet aan. Misschien ook niet zo gek. Als je een nieuwe speler op de markt bent, moet je met iets unieks komen. De Eluga U is dat in ieder geval niet.

Specificaties Panasonic Eluga U 
 • Scherm:  5 inch IPS display
 • Resolutie: 1280 x 720
 • Opslaggeheugen: 16 GB, uitbreidbaar met MicroSD kaart
 • Werkgeheugen: 2 GB RAM
 • Camera: 13 megapixel, inclusief LED
 • OS: Android 4.4.2
 • Processor: quad-core 1,2 Ghz Qualcomm Snapdragon 400 processor
 • Gewicht: 141 gram.

 

Reacties

 1. stijn v brummelen

  India is een moeilijke markt hoor. Wel makkelijker dan Europa. In India heb je al veel merken die zich richten op design of/en prijs-kwaliteit. Als Panasonic hem waterdicht maakte, hadden ze iets unieks in dat segment. Maatja, hopen voor panasonic dat het iets wordt.