Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Infographic: waar is het internet?

Infographic: waar is het internet?
Bart
  • Op 4 februari 2014

Waar is het internet? Het zijn van die vragen die in de kroeg tot heftige discussies kunnen leiden, maar na acht bier schouderophalend met ‘ik heb geen flauw idee’ worden afgedaan. We waren op de burelen van Draadbreuk dan ook maar wat blij toen we – nuchter – de volgende infographic onder ogen kregen.

Het internet, zo blijkt, laat zich niet vangen. Het is niet ‘ergens’, maar overal. Zo zijn er naar schatting 75 miljoen servers op de wereld en ligt er voor ruim 885.000 kilometer aan internetkabels op de bodem van de diverse oceanen. Een lengte die gelijk staat aan iets meer dan 22 keer de wereld rond. Zes grote kabelknooppunten brengen deze onderwaterverbindingen bijeen en verbinden de diverse continenten met elkaar.

Drukke knooppunten zorgen ervoor dat het dataverkeer razendsnel van de ene naar de andere kant van de wereld reist. De hub in Amsterdam staat met 2,4 Terabits per seconde op plek twee in de lijst met drukste punten. Duizelingwekkende cijfers om de drie miljard internetgebruikers op aarde te kunnen voorzien van een portie online gaming, het streamen van films en het lezen van Draadbreuk.

Check onderstaande infographic, bestudeer de getallen en kom dit weekend goedbeslagen ten ijs als er in het café op de hoek weer wordt gemijmerd over dat gekke internet.

Where is the Internet? [Infographic] by Who Is Hosting This: The Blog