Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk aan de stream (week 10)

Paul Gersen

Het weekend naakt, roepen wij altijd op vrijdag. En wat is er nou lekkerder dan je vrije dagen door te brengen met een filmpje, televisieserie of lekker muziekje? Daarom zet Draadbreuk voor jou de meest opvallende nieuwe releases op Netflix, Spotify en Deezer op een rij. Streamen is tenslotte hot!

 

Netflix

Revolution

Revolution

Stel je voor dat je nooit meer Draadbreuk kunt bezoeken: dat zou toch mooi kleaute zijn! In de serie Revolution wordt die nachtmerrie werkelijkheid, want de hele wereld komt van het ene moment op het andere zonder elektriciteit te zitten. Voor altijd (of…?). Wat je dan gaat doen? Rellen natuurlijk! Overheden omverwerpen, elkaar met pijl en boog en kapmessen te lijf gaan en andere anarchistische trekjes vertonen, totdat er een paar meneren opstaan die met harde hand dictatortje gaan spelen. Dat is het uitgangspunt van de serie, waar o.a. de tamelijk briljante Giancarlo ‘Gus Fring’ Esposito in speelt. Redelijk badass.
Trailert!

 

Grindhouse: Death Proof

His method is brutal, his weapon is speed, but his latest targets are about to fight back!” Potverdrie, met zo’n tagline krijg je ons natuurlijk wel op de banken. Deathproof is de helft van de double feature Grindhouse, een initiatief van Quintin Tarantino en Robert Rodriguez: inderdaad niet de minste regisseurs. Death Proof is de Tarantino-bijdrage en gaat over een nogal foute autocoureur die een voorliefde heeft voor het vermoorden van mooie vrouwen. Met zijn auto. Inderdaad, dit is het betere foute slasher-werk. Planet Terror, de Grindhouse-film van Rodriguez , stond al even op Netflix.
Trailert!

 

Louis Theroux’s Weird Weekends

Weinig betere documentairemakers dan de Brit Louis Theroux. Zijn bezoeken aan de zogenaamde extreme groepen en personen voor de serie Weird Weekends zijn inmiddels legendarisch. Of het nu om Born Again Christians, de porno-industrie of alien-doders gaat: Theroux treedt altijd binnen zonder vooroordelen en laat iedereen in zijn waarde. Het zorgt voor een fantastisch inkijkje in het leven van mensen waar je normaliter stug voorbij loopt. Het eerste seizoen van Louis Theroux’s Weird Weekends staat nu op Netflix, hopen dat de rest snel komt.
Trailert!

 

Spotify / Deezer

Pharrell Williams – G I R L

pharrell-williams-girl

Bij Draadbreuk vermoeden we dat de weggebleven winter dit jaar alles te maken heeft met de nieuwe van Pharrell. Want fokking hel, wat een zomerse plaat is G I R L! Wij kregen de afgelopen maanden het nummer Happy al niet uit ons hoofd, maar de andere negen songs op deze plaat zijn bijna allemaal even aanstekelijk. Dit wordt weer het jaar van deze gast. Let op onze woorden.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

 

Ed Zealous – Wired

Nee, wij hadden ook nog nooit van Ed Zealous gehoord. Blijkt ook geen vent met een rare naam te zijn, maar een indiegroep uit Ierland te zijn. Wired is debuutplaat van de groep die zijn songs met een flinke dosis elektronica verweeft. En dat dreunt hard. Dansbaar als de ouwe Daft Punk, met de intentie van Talking Heads. Goed, soms wordt het een beetje zelfde-laken-een-pak-werk, maar de singles Telepaths en Diamonds For Eyes krijgen ons bijna de dansvloer op. Als wij niet van die barhangers waren, dan.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

 

Blood Red Shoes – Blood Red Shoes

BloodRedShoes

Ook knap: Blood Red Shoes maakt al jarenlang telkens dezelfde plaat. Maakt ons niet zoveel uit, want de catchy garagerock van dit duo blijft wel lekker smaken. Gitaartje, drumpartijtje, jongens- en meisjesstem en dat weer een beetje anders in de mixer gegooid: stick to the concept, zullen we maar zeggen. Live is deze band overigens ook zeker het loeren waard, niet in de laatste plaats door de looks van zangeres/gitariste Laura-Mary Carter.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

 

Pillar Piont – Pillar Point

Waar je een paar decennia geleden nog met pek en veren werd besmeurd als je electropop maakte, mag het tegenwoordig weer helemaal. Scott Reitherman, de man achter het uit Seattle afkomstige Pillar Point, houdt er ook wel van, horen we aan deze vol 8-bit synthesizers staande plaat. Hij is wel een beetje moeilijk en bij vlagen donker, maar het fascineert wel. En oh ja, hij heeft nogal een moeilijke tijd gehad. Ouders uit elkaar, uit met zijn vriendin: dat werk en je hoort het ook wel terug. Geen vrolijke meezingers, dus.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

 

Rick Ross – Mastermind

Rick Ross is een badass. Tenminste, dat zei hij zelf altijd, totdat bleek dat hij vroeger als gevangenisbewaarder werkte. Een beetje lullig als je in je raps een beetje de gangster uit loopt te hangen, maar goed: iedereen heeft natuurlijk lijken in zijn kast. De zwaarlijvige rapper (lol, hier vind je een lijst met alle lekkernijen waarover hij ooit rapte) laat het moeilijke hoofdstuk achter zich met zijn nieuwe plaat Mastermind. Jay-Z, Kanye West, Lil Wayne en Diddy komen nog even meedoen, de beats zijn hard en de pistoolschoten vliegen om je horen. Je moet ervan houden, maar rappen kan hij wel.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Reacties

  1. Julian

    Cool dat Louis Theroux op Netflix staat! Meer zou fijn zijn inderaad…
    Net klaar met Luther, nu op zoek naar iets nieuws met kwaliteit, maar nog geen keuze gemaakt (ja, kieskeurig). House of Cards al gezien uiteraard.