Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Opvolger HTC One gelekt en gekloond

Opvolger HTC One gelekt en gekloond
Bart
 • Op 7 maart 2014

Over een kleine drie weken, op 25 maart om precies te zijn, zal in Londen en New York tijdens een ‘simultaanpresentatie’ de opvolger van de HTC One worden getoond. Heel veel verrassends zullen we waarschijnlijk niet zien, want er is al opvallend veel gelekt. Zo dook afgelopen week een 12 minuten durende video op en heeft een Chinese fabrikant al een gekloonde versie uitgebracht.

Vlak voor het Mobile World Congress schreven we al dat op 25 maart de opvolger van de One gepresenteerd gaat worden en dat het toestel waarschijnlijk The All New One gaat heten. Inmiddels is HTC zelf al begonnen met teasen. Zo kwam de fabrikant met onderstaande tweet die duidelijk hint naar de aanwezigheid van twee camera’s aan de achterzijde.

 

 

Volgens uitgelekte specs zou de opvolger van de One het gaan doen met een 5 inch full-hd scherm, een quad-core Qualcomm Snapdragon 800 processor die draait op 2.3GHz en 2 of 3 GB werkgeheugen. Opvallende verandering is dat de knoppen onder het scherm niet meer aanwezig zijn en dat Sense een opfrisbeurt heeft gehad. Die nieuwe versie van Sense is te zien in een twaalf minuten durende video waarin een jonge knaap de One en opvolger met elkaar vergelijkt.

De video mag gerust warrig genoemd worden, maar toont de telefoon wel in volle glorie. Tot groot (gespeeld?) ongenoegen van Jeff Gordon, die door het leven gaat als HTC’s Senior Global Online Communications Manager. Hij ging op Twitter de discussie aan met de jongen achter de video, maar verwijderde later zijn tweets. Gelukkig hebben we de foto nog (via).

 

HTC One M8 twitter

 

Of het door de dreigende tweets komt weten we niet, maar Roshan heeft zijn video offline gehaald. Gelukkig is het internet tof en is er altijd wel iemand die snel een mirror maakt. Dit is de twaalf minuten durende video:

 

 

Goophone M8

De Chinese knip- en plakfabrikant Goophone, onlangs nog in het nieuws vanwege de S5-replica, heeft de opvolger van de One al in huis. Opvallend is wel dat de Goophone M8 een stuk minder goed lijkt op het origineel dan de kloon van de S5. Zo ontbreekt bijvoorbeeld de dubbele camera aan de achterkant en doet het toestel van Goophone het nog met capacitieve knoppen onder het scherm, terwijl deze in ‘het echt’ dus niet meer aanwezig zullen zijn.

 

Die dubbele camera was zeker te moeilijk?

Die dubbele camera was zeker te moeilijk?

 

De Goophone M8 heeft een 5 inch full-hd scherm, een 1,7GHz octa-core processor en 1GB ram. De (enkele) camera aan de achterkant moet het doen met 12,6MP en het toestel draait op Android 4.2. Geslaagde kloon of niet, het prijskaartje is aantrekkelijk: The All Fake One kost namelijk 230 dollar, omgerekend zo’n 165 euro.

 

Goophone schijnt Chinees te zijn voor 'schaamteloos jatten'.

Goophone schijnt Chinees te zijn voor ‘schaamteloos jatten’.

 

Reacties

 1. Martijn Gritter

  die goophone m8 is toch gewoon een HTC One cloon?

  • BroodjeKaas

   Klopt, ik zie ook geen overeenkomsten met de nieuwe One (het is inderdaad gewoon een kloon van de originele One, die van achteren bijzonder slecht lijkt).

  • Martijn Gritter

   Ja dat zeker!