Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk aan de stream (week 13)

Paul Gersen

Het weekend naakt, roepen wij altijd op vrijdag. En wat is er nou lekkerder dan je vrije dagen door te brengen met een filmpje, televisieserie of lekker muziekje? Daarom zet Draadbreuk voor jou de meest opvallende nieuwe releases op Netflix, Spotify en Deezer op een rij. Streamen is tenslotte hot!

 

Netflix

You Again

YouAgain

 

Het kan natuurlijk niet altijd feest zijn, maar het is nu wel een heel magere week voor Netflix-gebruikers. Bijna geen nieuwe releases. En de toevoegingen die er zijn, zijn dan ook nog eens van een bedenkelijk niveau. Neem You Again, een van de weinige nieuwe speelfilms op de streamdienst. Iets met een meisje (dat vroeger héél lelijk was, maar nu natuurlijk niet meer) dat naar haar oude stad gaat en daar haar grote vijand van vroeger tegenkomt. Jaja, dat leidt natuurlijk tot hilarische taferelen! Nee, laat maar even zitten. Gelukkig is het mooi weer dit weekend.
Trailert! 

People Like Us

Hoe drama wil je het hebben? Vader overlijdt, zoon moet de erfenis brengen naar een jonge vrouw die hij niet kent en dat blijkt vanzelfsprekend zijn zus te zijn. Zie hier het uitgangspunt van People Like Us. De film krijgt niet eens van die heel slechte kritieken, maar wij kunnen ons niet voorstellen dat er een vent is geweest die deze film ooit heeft uitgekeken. Wij hadden al moeite met de trailer.
Trailert!

Louder Than A Bomb

Kijk, dit zijn documentaires waar we van houden: in Louder Than A Bomb worden vier jongeren gevolgd die zich voorbereiden op een grote poetry slam-wedstrijd. Niet alleen zien we het talent van deze jongens en meisjes, maar we krijgen ook een kijkje in hun leven. Inspirerend en opbeurend om zulke talenten aan het werk te zien.
Trailert! 

Spotify / Deezer

Tokyo Police Club – Forcefield

TokyoPoliceClub

 

Vrolijke jongens, die lui van Tokyo Police Club. Tenminste zo klinken deze Canadezen. Ze werden vroeger veel vergeleken met The Strokes, maar hebben zich inmiddels muzikaal een wat opgewektere sound aangemeten. Je kent het wel: catchy refreintjes, beetje elektronica, handjes in de lucht en voetjes van de vloer. Af en toe een beetje te zoet, maar zo aan het begin van de lente hebben we toch niet zo veel zin in zware kost.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Ages & Ages – Divisionary

Over opgewekt gesproken: Ages & Ages komt uit de Verenigde Staten, bestaat uit acht man die allemaal zingen, klappen en met tamboerijnen in de weer zijn. Nou krijgen wij ook een enorm familie Von Trapp-gevoel bij die omschrijving, maar het is niet zo zoetsappig als je misschien denkt. Divisionary is gewoon een scherpe indie-plaat met prima opbeurende songs. Zon!
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Shakira – Shakira.

Shakira

Nee, deze plaat hebben we even overgeslagen. Niet omdat we van zulke snobs zijn, maar als we een geluid willen horen als dat van Shakira, dan gaan we wel luisteren naar een 56kbit-modem. Dus we pakken even de feiten: de zangeres doet een liedje met Rihanna, reggaeband Magic!, country-zanger Blake Shelton en danst er ongetwijfeld heel zwoel bij. Jammer dat je dat niet kunt zien bij muziek.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

The Hold Steady – Teeth Dreams

Craig Finn zingt niet, hij bijt zijn teksten. Komt goed uit, want de verhalende lyrics van het uit Brooklyn, New York afkomstige The Hold Steady lenen zich er perfect voor. Duidelijk beïnvloed door artiesten Als Bruce Springsteen en Bob Mould, met een typisch Amerikaanse sound. Dit is alweer de zesde plaat van het gezelschap en een van hun beste.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer