Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Drie blikvangers van Teufels persbijeenkomst

Paul Gersen

Bij Teufel houden ze wel van gezelligheid, ontdekten we op de IFA in Berlijn. Tijdens een speciale avond met veel eten en nog meer drank, waren we bijna vergeten dat het Duitse audiomerk daar ook nog nieuwe producten had staan. Gelukkig bood het bedrijf ons gisteren dichter bij huis in het Conservatorium Hotel een iets scherpere blik op deze nieuwe speeltjes.

Rock & roll

Het schijnt dat tegenwoordig veel rocksterren het Conservatorium Hotel kiezen als ze resideren in ons land. En dus snappen we Teufel wel dat het voor zijn persbijeenkomst deze plaats heeft gekozen. Wij denken voor even terug aan de tijd dat de lp nog achteruit werd gedraaid. Lekker rock & roll!

Geen gladde bedoening

En dat straalt ook wel af op het bedrijf. Teufel is namelijk geen enorme multinational waar werknemers elkaar nauwelijks kennen, alles altijd gladjes verloopt en aan de lopende band nieuwe producten worden gelanceerd tijdens enorme geldverslindende events. De hotelkamer vandaag is misschien zelfs iets te krap voor de aanwezigen en het komt ook nog wel eens voor dat een apparaat dat muziek af moet spelen tijdens een presentatie nét even weigert. Ach, dat is charme en vinden wij leuk. Hebben we veel liever dan zo’n gladde bedoening.

Raumfeld gaat ’t huis uit

Het nieuwtje waar we wel even stonden te kijken, was dat Teufel het ondermerk Raumfeld gaat loskoppelen. De divisie van multiroom-muzieksystemen gaat op eigen benen staan met een eigen webshop. Maar de merken blijven wel broertjes en zullen gebruik blijven maken van elkaars techniek als dat nodig is.

Raumfeld Cube: sexy retrobox

De Raumfeld Cube: sexy m*therf*cker

De Raumfeld Cube: sexy m*therf*cker

Tussen de Raumfeld-spullen werd ons oog meteen getrokken door een vierkante luidspreker die met zijn chromen afwerking en sexy retro-design ons intrigeerde. De Raumfeld Cube dus, een paar luidsprekers die je in een multiroom geluidssysteem kunt gooien en waarnaar je muziek kunt streamen. Geen gezeur meer met draadjes, en je vriendin dus ook weer blij. Daarbij kun je ‘m ook aansturen met je smartphone. De Cube is net iets onder de Speaker M van Raumfeld gepositioneerd qua geluid en prijs: hij moet 499 euro gaan kosten.

Teufel Definion 5: dikke krachtpatser

Teufel Definion 5: zo, da's een lange!

Teufel Definion 5: zo, da’s een lange!

Dan is de Definion 5 van Teufel met zijn bijna 2.800 euro toch iets prijziger. Maar daar krijg je wel wat voor terug. Niet alleen speakers van een lekker mannelijk formaat, maar ze klinken als een klok. Bij de demonstratie was het alsof we zelf Batman waren die met een noodgang op de motor op The Joker af reden en stonden bijna mee te hossen op Adele. En nee, daar zijn wij ook niet trots op.

iTeufel Air Blue: the cloud is the limit

iTeufel Air Blue: knallen vanuit de cloud

iTeufel Air Blue: knallen vanuit de cloud

Waar we op het eerste gezicht ook wel blij van werden, is de iTeufel Air Blue. Want je mag dan tegenwoordig voor streamen en multiroom luisteren bij Raumfeld moeten zijn: deze iTeufel Air speelt zo goed als alles door de lucht. Deze speaker heeft bluetooth, Apple Airplay ennn…… Spotify Connect! Geen gehannes met kabeltjes en cd’tjes: gewoon alles lekker streamen. Volgens de aanwezige Teufel-mensen daar moet hij rond november te verkrijgen zijn en ergens tussen de 400 en 500 euro gaan kosten.