Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Heb jij Spotify? Dan moet je deze site checken!

Heb jij Spotify? Dan moet je deze site checken!
Ger
  • Op 4 december 2013

Statistieken, feitjes – bij Draadbreuk zijn we er gek op. En bovendien zijn we ook niet vies van ‘een stukje zelfreflectie’. Dus toen wij een prachtig ontworpen Spotify-overzicht onder ogen kregen, konden we niet anders dan daar even lekker in te grasduinen. Via Spotify.com/2013 kun je het afgelopen muziekjaar eens goed onder de loep nemen. Zo is Rihanna de meest gedraaide zangeres van 2013 en luisteren we in Nederland graag naar Avicii en Daft Punk. Tot zover niets nieuws.

Interessanter wordt het wanneer Spotify nog specifieker gaat kijken naar de gebruiker. Zo moet je volgens Spotify absoluut The Lazy Song van Bruno Mars luisteren wanneer je een gigantische kater hebt en is Don’t Stop Believin’ van Journey de grootste guilty pleasure van 2013. Oh, en mocht je net als ondergetekende soms in New York vertoeven, dan kun je niet anders dan naar hiphop luisteren. (klopt, overigens).

1 Miljard afspeellijsten (!)

Mocht je twijfelen aan de correctheid van deze statistieken, dan onderbouwt Spotify deze met duizelingwekkende cijfers. Het Zweedse bedrijf laat namelijk schaamteloos zien wat voor succes haar streamingdienst wel niet is. Zo werd er dit jaar liefst 450.000.000 uur (!) aan liedjes afgespeeld en zijn er 1 miljard afspeellijsten gecreëerd door gebruikers.

Meest geluisterde muziek van 2013

De muzieksmaak van Nederland.

 

Bij Draadbreuk zijn we ook niet vies van Spotify en weet je wat nou leuk is? Dat Spotify niet alleen op basis van de massa wat feitjes publiceert, maar jou ook de mogelijkheid geeft jouw muziekjaar in kaart te brengen. Log in op de site en je kunt onder het kopje ‘You‘ jouw meest beluisterde bands, hits en albums bekijken. Draadbreuk kon niet anders dan concluderen dan dat de muzieksmaak op de redactie nogal verschilt. Hieronder de lijstjes van Uitbuiken’s Dennis en Ger. Die zijn het nooit met elkaar eens en nu dus ook niet.

LOG ZELF VOORAL OOK IN EN LAAT ONS WETEN WAT JOU MUZIEKJAAR WAS! LINK: http://www.spotify.com/2013

 

Spotify-lijst: Dennis

Dennis muzieklijst

 

Spotify-lijst: Ger

Spotify-lijst Ger

Reacties

  1. Jim Kasteel

    Inclusief guilty pleasures. Nu moet ik wel erbij zeggen dat ik geen betaalde versie heb en dus extreem weinig naar spotify luister.

  2. Joeri

    Heb t zelfde als Jim, maar toch vet om terug te zien!