Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Het nieuwe Spotify: video’s en automagische hardloopmuziek

Het nieuwe Spotify: video’s en automagische hardloopmuziek
Dennis de Vries

De kans dat tijdens het hardlopen het ritme van de muziek precies overeen komt met jouw loopritme is vrij klein. Irritant, maar Spotify heeft vandaag op een event de oplossing gepresenteerd. In plaats dat jij je tempo aanpast op de muziek, past de muziek zich aan op jouw tempo. Hoef je niks voor te doen.

 

>> Check ook: Spotify is jarig. Wij selecteerden 27 songs over gadgets en tech!

 

Spotify Running: rennen met je kadaver

De nieuwe hardloopfunctie is wel aardig bedacht. De nieuwe app van Spotify maakt gebruik van de accellerometer in je telefoon om uit te vogelen in welk ritme je loopt. Daar heeft het zo’n vijf seconden voor nodig. Vervolgens zoekt het liedjes in precies dat tempo. Spotify heeft zelfs speciaal muziek laten componeren om je ‘runners high’ het hele rondje vast te houden. Het bijzondere van deze muziek is dat het zichzelf aanpast aan jouw loopritme. Dat gaat verder dan gewoon even ‘versneld afspelen’ als je een sprintje trekt. Schijnbaar past de samenstelling van de compositie zich dynamisch aan aan jouw loopgedrag. Poeh. Nadeel is dan wel weer dat deze tracks zijn gecomponeerd door DJ Tiësto. Spotify gaat ook samenwerken met hardloop-apps als Nike Running en Runkeeper, zodat je niet alleen een lekker moppie muziek kunt afspelen tijdens het joggen, maar ook achteraf kunt checken hoe je het gedaan hebt.

 

Video: Zo werkt Spotify Running

 

Video’s en podcast in Spotify

Los van de hardloopfuncties gaat Spotify ook aan de slag met video en podcasts. In een speciale module zal de (voorheen) muziekdienst ook andere streaming media bieden. De video’s worden in de eerste instantie nog verzorgd door een select aantal partners, zoals Comedy Central, Vice News, BBC en TED. Daarnaast zijn de video’s voorlopig nog niet in Nederland te zien.

Beter playlists

Tot slot gaat Spotify meer energie steken in hun playlists. Ze willen op elk moment van de dag het juiste muziekje (of videootje) kunnen bieden. Dat proberen ze nu al een beetje, je zult vast wel eens de corny namen als ‘Morning Coffee’ of ‘Lazy Sunday’ voorbij hebben zien komen. In de toekomst moeten deze playlists ook worden aangepast aan jouw persoonlijke smaak en worden ze vanzelf gesuggereerd door de app aan de hand van waar je op dat moment bent.

Nieuwe Spotify: nog niet in Nederland

De nieuwe versie van Spotify komt eerst uit in Duitsland, Zweden, de VS en het Verenigd Koninkrijk. Waarna Nederland aan de beurt is, is nog niet bekend. Voorlopig nog even joggen zonder Tiësto dus.