Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Waarom is er een Skrillex-smartphonehoesje voor Android?

Waarom is er een Skrillex-smartphonehoesje voor Android?
Dennis de Vries

Samen met Google heeft Skrillex, die van de WHOAAAA-WUB-WUB-CHCK-BROAAAAAAGGH-WOOOOOB-liedjes, hoesjes voor je Nexus ontworpen. Waarom, vraagt u zich af? Naar antwoord op die vraag zijn wij ook nog op zoek. Het zijn limited-edtion covers voor de Nexus 5, Nexus 6, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy Note 4 ontworpen door de artiest zelf. Dat zie je er direct aan af. Het design is net zo hysterisch als de muziek die hij maakt.

Skrillex heeft een sateliet. Jij niet

Maar er is meer: deze hoesjes zin ‘live‘. Dat wil zeggen dat er een NFC-chipje inzit waardoor je telefoon herkent wanneer dit hoesje er omheen zit. En zodra dat het geval is, ontsluit zich een exclusieve Skrillex-contentwereld op je beeldscherm. Er wordt beeld- en geluidsmateriaal van de kunstenaar beloofd, en er zijn live wallpapers van de aarde en het heelal. Die beelden worden geupdated aan de hand van jouw positie, en zijn afkomstig van een door Skrillex gesigneerde satelliet. Ideaal voor iedereen die vindt dat de batterij van zijn smartphone te lang meegaat en zoekt naar nutteloze manieren om ‘m sneller leeg te krijgen.

 

 

Waarom is dit nog een ding?

Er zit zelfs een knop op het hoesje die je zelf kunt instellen als snelkoppeling naar de app naar keuze. Google belooft nog veel meer Limited Edition live-cases uit te brengen in samenwerking met andere artiesten. En dan komen we uit op de eerder gestelde vraag: waarom? Niet ‘waarom willen mensen een hoesje op hun smartphone’? Want ik snap inmiddels wel dat je jouw 600 euro kostende stukje high-tech dat je de hele dag in je hand houdt graag wilt beschermen tegen de elementen. Wel ‘waarom spelen telefoonfabrikanten zo slecht in op onze wens om smartphones heel te houden’?

De presentatie van een nieuwe smartphone gaat altijd grofweg als volgt:

  • Kijk eens hoe dun hij is! *applaus*
  • Kijk eens hoe luxe materialen we hebben gebruikt! *applaus*
  • Oh, en ook verkrijgbaar: deze dikke rubberen bumpers, hoesjes en flipcovers waardoor je helemaal geen reet meer ziet van je dunne luxe toestel. *meh*

Ik snap dat oprecht niet.

Skrillex Live Case

Fuck hoesjes, breng covers terug

Hier is een idee voor die fabrikanten: breng volgende keer geen smartphone uit, maar slechts een skelet van een smartphone. Alleen het beeldscherm, met de interne hardware gewoon zichtbaar. En in plaats van dat je al die zooi dan vastlijmt in een behuizing van brushed aluminium, Gorilla Glass en unobtainium, beschouw je de behuizing als een hoesje die gebruikers er los bij kunnen kopen. Dat deden we vroeger al met Nokia’s waarvoor je op de zwarte markt covers kon kopen in designs waar Skrillex nog een epileptische aanval van zou krijgen. Covers dus: gewoon complete behuizingen van je telefoon. Geen bijverkoop-hoesjes die daar omheen moeten.

Om het cirkeltje weer rond te maken sluiten we af met wat frisse Skrillex-beats. En vergeet bij het kijken van de clip niet: die stylo kan dus om jouw Nexus of Galaxy zitten. Voor $40 ziet je telefoon er uit als WHIB-BROAAAAH-DUB-DUB-SKRYEEEE-WAAAARGH-WUB-BOOOOOOOOOM-CHCK.