Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Janlul.com is dus dood, maar wat nu?

Janlul.com is dus dood, maar wat nu?
Redactie

Janlul.com is dus dood. Dennis is al uitgebreid ingegaan op het ‘hoe en wat’ van de shutdown. Weer wat langer geleden heb ik uiteengezet waarom ik onder meer janlul.com en andere streamingdiensten gebruikte. Janlul.com was zo chill, omdat het voorzag in streams met Nederlands commentaar. Nu dus niet meer. Rouwen is goed, maar het leven gaat helaas gewoon verder en ik wil verdomme voetbal kijken! Daarom bespreek ik hieronder wat goede alternatieven.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Bvls2013.com is veruit het beste alternatief voor Janlul.com. Als het gaat om voetbal, dan. Het biedt bijna elke wedstrijd uit de Nederlandse competitie, Champions League, Europa League en veel grote buitenlandse competities.


Nou is dit nu niet direct iets waarvan je steil achterover slaat, elke streamingsite lijkt die competities te hebben, maar wat vooral erg fijn is, is dat alle wedstrijden van Nederlands commentaar voorzien zijn. Bovendien is de kwaliteit van de streams bovengemiddeld. Soms is het wel even gissen welke stream bij welke wedstrijd hoort, maar daar komt de chatbox, die standaard aan de rechterkant van elke pagina te vinden is, goed van pas. De andere streamers zijn altijd bereid je verder te helpen als je even niet weet waar je het zoeken moet.

De streamingwebsites ontlopen elkaar niet veel qua kwaliteit: Livetv.sx/en is een Russisch alternatief en biedt naast voetbal ook nog een shitload aan andere sporten. Wel even goed kijken welk commentaar je erbij hebt, want een potje voetbal met Russisch commentaar is niet heel chill. Eredivisie live voetbal kijken moet gewoon in het Hollandsch, verdorie.

Rojadirecta en Feed2all zijn ook prima alternatieven en uiteraard geldt hier hetzelfde wat betreft het commentaar.

Livestreamen op je Raspberry Pi, een absolute aanrader!

Livestreamen op je Raspberry Pi, een absolute aanrader!

Live gratis voetbal op je Raspberry Pi

Gek genoeg maken wij liever een andere keuze: voetbal kijken op de Raspberry Pi is het allerbeste alternatief. Als je Openelec op een Raspberry hebt geïnstalleerd kun je de add-on Dutch Cloud TV downloaden. Deze add-on bundelt heel veel streams en maakt ontzettend eenvoudig om voetbal te kijken direct op je televisie. Hier een tutorial hoe je dat fixt. Wil je dus echt de beste ervaring, koop dan voor een paar tientjes een Raspberry Pi. Voor sommige wedstrijden, voornamelijk Premier League, zijn er zelfs streams in 720p en 1080p beschikbaar!

 

 

 

 

Reacties

 1. Kok Pol

  Het probleem bij bvls2013.com is dat het alleen werkt op een PC. Dus niet op tablet/smartphone.

  • PCFTilburg

   bvls2013.com werkt wel op een tablet!

  • Kok Pol

   Nou bij mij werkt het niet op een tablet. Welke gebruik jij?

  • PCFTilburg

   Ik heb een Samsung tablet. Eerst Puffin browser downloaden en dan kun je via Onsball.net naar Bvls kijken. eitje.

 2. Kuba Lewicki

  Thx voor je research!

 3. firstrows

  firstrows.org