Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Oaxis Bento: leuk bedachte speaker, verder een troepje (video)

Paul Gersen

Altijd leuk op het MWC: van die bedrijfjes waar je never nooit van hebt gehoord, maar die op het eerste gezicht heel geinige producten maken. Neem Oaxis uit Singapore. Het bedrijf showde de Oaxis Bento: een draadloze speaker die eens niet met Bluetooth of NFC werkt.

Geinige stand, die van Oaxis. Met van die gadgets waar grote fabrikanten qua marketing enorm mee uit zouden pakken, als ze het in het assortiment hadden. We spotten een smartphone-hoesje met ingebouwd e-inkscherm, die communiceert met je telefoon. Een fitness-tracker. En de Bento: een speaker waar je je telefoon op kunt leggen om muziek te draaien. Geen kabeltje nodig. Maar ook: geen Bluetooth ,NFC of wifi. Huh? Sinds wanneer is voodoo doorgedrongen tot het verre, verre oosten? Nee hoor, natuurlijk zit er kloeke technologie achter.

bento technologie

Zo werkt het. Verder nog vragen?

Joehoe, techniek enzo!

Door je smartphone met de luidspreker op een plateautje bovenop de speaker te leggen, wordt het geluid gedetecteerd en elektronisch versterkt. Mysterieuze zaken als een ‘electromagnetic induction sensor‘ en een ingebouwde ‘audio cone deflector‘ zorgen er voor dat het geluid uit de speaker van je telefoon flink harder wordt. En dat is handig. Denk bijvoorbeeld aan muziek in de kleedkamer bij je voetbalelftal. Normaal loop je enorm te kutten met de verbinding met je Bluetooth-speaker, omdat al je teamgenoten hun liedje willen laten horen. Nu is het gewoon: hup, telefoon eraf en de jouwe erop leggen. En dan bewaken.

Qua gebruik is de Oaxis Bento dus best een grappig apparaatje. Maar hoe doorstaat hij de immer kritische luistertest van ondergetekende? Nou, als we even de zware omstandigheden op de beurs in ogenschouw nemen en dus niet al te harde conclusies te trekken…. Best wel ruk, eigenlijk. Ach ja, je kunt natuurlijk niet alles hebben.

Oaxis Bento kopen

Wat de Oaxis Bento dan wel weer mee heeft, is de uiterst vriendelijke prijs. De vrolijke Singaporiaan die ons te woord stond, vertelde dat hij in Europa 39 euro moet gaan kosten.