Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sony duikt erin met Xperia M4 Aqua en Z4 Tablet

Bart
  • Op 4 maart 2015

Sony presenteerde in Barcelona geen nieuwe high-end smartphone, maar wel een opvolger van de Z3 Tablet (de Z4, doh) en een nieuwe mid-range telefoon. Waterdicht is het sleutelwoord; de beste nieuwe feature is het ontbreken van een klepje.

Eerst die M4 Aqua: dat is – zoals de paarse broeken hebben bedacht – een premium midranger. Stomme term voor een telefoon die voor een redelijke prijs een hoop zou moeten bieden. Dat lijkt op het eerste gezicht ook wel het geval: de M4 Aqua zal 299 euro gaan kosten en voor dat geld krijg je een waterdicht toestel van 5 inch, met een 64-bit octa-core processor (Snapdragon 615).

De M4 Aqua lijkt verdacht veel op de Xperia Z3, wat een goed teken is. Wat het design betreft is de beste vernieuwing het ontbreken van een klepje voor de micro-usb-ingang. Mooi, want zulk soort klepjes zijn gedoemd om kapot te gaan, zoals Paul met zijn Galaxy S5 ondervond. Wel even opletten dat – als je telefoon nat is – je even wacht met opladen tot de boel opgedroogd is. Eerlijk gezegd geen idee wat er zou gebeuren als je dat niet doet (moeten we eens proberen), maar het kan niet fijn zijn.

In het voorjaar moet de M4 Aqua op de markt komen – lekker cryptisch – en dat zal gebeuren in de kleuren zwart, wit en koraal. Ja, koraal is sinds afgelopen week blijkbaar ook een trendy kleur. Heb nog nagevraagd wat het precies was, maar heel veel verder dan “ja, moeilijk, iets van oranje/rood” kwam ik niet. Gelukkig biedt Wikipedia uitkomst.

Sony Xperia Z4 Tablet

Voor de Xperia Z4 smartphone is het nog te vroeg, maar Sony gooide er wel een nieuwe tablet uit: de Z4 Tablet. Helaas konden we daar bij het schieten van de video weinig van zien, behalve de behuizing zelf. Het exemplaar dat Sony Nederland meegebracht had, zat in een grondige bootloop, waardoor het in feite niets meer was dan een behoorlijk prijzige snijplank.

De Z4 Tablet ziet er overigens weer fraai uit, net als zijn voorganger. Volgens Sony zelf is het de dunste (6,1 mm) en lichtste (393 gram) 10 inch tablet ter wereld. Fijn, dingetje om van te genieten tot iemand anders over een paar weken met een nog kleiner modelletje op de proppen komt. Veel belangrijker is dat deze tablet een 2K-scherm heeft, ideaal voor het kijken van een filmpje.

Meest opvallende nieuws is dat de Z4 Tablet standaard geleverd gaat worden met een bluetooth toetsenbord, waardoor het naast een snijplank ook als vervanger van je laptop kan dienen. Het maakt het apparaat overigens wel aan de prijzige kant. Exacte bedragen kon Sony nog niet noemen, maar reken op een prijskaartje van rond de 750 euro. Maar hé, dan heb je ook een tablet-snijplank-laptop-combinatie, die zelfs afgewassen kan worden. Kan iemand de tomaten en paprika’s aangeven?