Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Panasonic SC-ALL05: lekker nat in je netwerk (video)

Panasonic SC-ALL05: lekker nat in je netwerk (video)
Paul Gersen

We hadden de MWC-roes nog niet uitgeslapen of we waren alweer op weg naar Frankfurt. Daar is momenteel de Panasonic Convention, waar het Japanse bedrijf zijn line-up voor 2016 presenteert. Flatscreens, camera’s, wasmachines: ze komen allemaal voorbij, maar onze blik bleef even hangen bij de ALL05, een streamingspeaker die waterdicht is.

Panasonic is al een tijdje in de weer met zijn ALL-serie: een lijn met netwerkluidsprekers gericht op muziekstreaming, zoals we die bijvoorbeeld ook kennen van Sonos. Je koppelt ze via wifi elkaar, zet ze in verschillende kamers en met je smartphone of tablet bepaal je welke songs er in welke ruimte wordt afgespeeld. Handig, maar als je ook een lekker nummer in de badkamer wilde horen, kon dat niet – of je moest een eventuele kapotte speaker of wellicht elektrocutie op de koop toe nemen.

Video: Panasonic SC-ALL05 speaker

Wel afspoelen als je ‘m insopt

Dat euvel is nu uit de weg geruimd. De ALL05 moet het natte gat opvullen. De speaker heeft een zogenaamde IXP7-normering en kan een half uur lang onder een meter water staan. Prima dus voor in de buurt als je aan het douchen bent, in de tuin een buitje ontvangt of ‘m graag naast je privezwembad wilt poseren. Grappig: Panasonic ziet de waterresistentie natuurlijk ook als een belangrijk verkooppunt en geeft meteen ook een paar tips hoe je ‘m heel moet houden. Bijvoorbeeld door ‘m af te spoelen als er shampoo of zeep op komt. Je zou het maar vergeten.

Panasonic ALL05 kopen

Het bedrijf heeft het geluid van de ALL05 overigens niet laten versloffen. We mochten de speaker even luisteren in een geluidsarme ruimte en dat klonk prima. De luidspreker moet € 249,- gaan kosten en ligt vanaf juli in de winkel.