Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

JBL Everest Elite 700 review: Niet onderscheidend

JBL Everest Elite 700 review: Niet onderscheidend
Jeroen den Otter

Reviewoverzicht

Geluidskwaliteit vs prijs
6
Design
8
Bouwkwaliteit
8
Connectiviteit
8.5

Weinig geluid voor je geld

Prima hoofdtelefoon, lekkere sound alleen verwacht je voor ruim 300 euro meer van de audiokwaliteit.

De JBL Everest Elite 700 is een bluetooth hoofdtelefoon met een aantal zeer handige functies. Maar de aanschaf van een koptelefoon valt of staat bij de audiokwaliteit, zeker in de prijsklasse waarin de Elite 700 zich bevindt. En daar laat dit model helaas een steek vallen.

 

Design

Om maar gelijk met deur in huis te vallen: deze maagdelijk witte editie van de Elite 700 ziet er zeer gelikt uit. Het is simpelweg een genot om naar te kijken. En zet je ‘m vervolgens op je dop, dan gaat het genot vrolijk door. De zachte oorkussens strelen de oren en al het andere materiaal voelt ontzettend goed aan.

De Elite 700 is een over the ear hoofdtelefoon, wat betekent dat het niet de kleinste is qua formaat. Gelukkig zorgt het handige inklapmechanisme er wel voor dat de boel tot kleinere proporties kan worden gevouwen, zodat de koptelefoon niet al te veel ruimte in beslag neemt in je tas. Het meegeleverde opberghoesje biedt daarin overigens ook uitkomst.

JBL Everest Elite 700 hoes

Compleet met hoes en al.

JBL Everest Elite 700

Doekje bij de hand om het kwijl van je toetsenbord te halen?

Connectiviteit

De Elite 700 is op twee manieren te verbinden met je smartphone. NFC is helaas niet één van de draadloze mogelijkheden, bluetooth it is. Ideaal als je aan het sporten bent en geen irritante draden in de weg wilt hebben. Je moet hiervoor wel zorgen dat ‘ie is opgeladen, anders moet je het namelijk wel doen met het kabeltje. Opladen doe je trouwens met een microUSB-klabel, waarvan het uiteinde van binnen oranje gekleurd is. Fancy detail, lekker bezig JBL.

De andere manier van muziek luisteren is via de oude vertrouwde 3.5mm jack. Ook daar heeft JBL nog iets moois mee gedaan: als je de kabel inplugt, wordt deze automatich ‘gelocked’ zodat de draad niet meer vanzelf uit de koptelefoon valt.

JBL Everest Elite 700

De audiopoort lockt de kabel. Handig.

Audiokwaliteit

Als je eenmaal connected bent loopt de JBL Everest Elite 700 jammerlijk tegen de lamp. Deze 280 euro kostende koptelefoon presteert niet boven mijn zojuist gereviewde Philips-oortjes. Het geluid is gewoon prima hoor, maar bij deze prijs verwacht je gewoon betere audiokwaliteit. Diepere bas en mooie hogere tonen in plaats van het nogal vlakke audioprofiel.

In tegenstelling tot de audiokwaliteit – die dus te wensen overlaat – zit er nog wel een leuke feature bij die zeker helpt als je in de drukke OV-uurtjes toch ongestoord naar je deuntjes wilt luisteren: Active noise cancellation. De ultieme feature tegen andere reizigers die hun pleurisherrie op standje te luid hebben staan.

JBL Everest Elite 700

Audiokwaliteit laat te wensen over voor deze prijsklasse.

Conclusie

De JBL Everest Elite 700 is een koptelefoon waar weinig mis mee is: uitstekende bouwkwaliteit, prima connectiviteit, modern uiterlijk en redelijk geluid. Maar voor een bedrag dat richting de driehonderd euro gaat verwacht ik toch echt betere audiokwaliteit – veel oortjes uit een stuk lagere prijscategorie doen qua geluid namelijk niet onder voor dit model. Pas als de Elite 700 een flink stuk in prijs daalt hebben ze mij te pakken.