Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Lenovo’s Yoga tablet 2 Pro heeft ingebouwde projector

Lenovo’s Yoga tablet 2 Pro heeft ingebouwde projector
Dennis de Vries

Lenovo heeft vanavond zijn Yoga Tablet 2 Pro gepresenteerd. Niet bepaald een catchy naam. Gelukkig blijft het apparaat wel lekker hangen. Letterlijk, want je kunt de 13 inch (!!) tablet aan de muur hangen. Maar de echte aandachtstrekker is de ingebouwde beamer, om beeld op de muur te projecteren.

Yoga tablets van het Chinese Lenovo moeten als veelzijdig door het leven gaan. Een ingebouwde standaard betekent dat je het apparaat op verschillende manieren zelfstandig rechtop kunt zetten. Dat levert wel een dik uiteinde aan de tablet op, waar het scharnier zit. Voor de Yoga Tablet 2 Pro heeft Lenovo daar, vreemd genoeg samen met Ashton Kutcher, een aardige functie voor gevonden. Er zit een zogenaamde picoprojector in waardoor je beeld vanuit de tablet op een muur kunt projecteren. Cool? Nou, in ieder geval eens wat anders.

 

Video: een tablet met projector, zo ziet dat er uit

 

De projector in de Lenovo Tablet 2 Pro kan knap beeld leveren tot 50 inch groot in een resolutie van 854×480 pixels. Het is wel handig om de gordijnen een beetje dicht te houden, het beeld is het best als het een beetje schemert. Door de enorme, ENORME 9600mAh accu in het apparaat kun je ruim drie uur onafgebroken beeld projecteren. Toch goed voor drie afleveringen House of Cards.

Verder: dikke specs

lenovohangtDe picoprojector is geinig en onze ervaring met de Samsung Galaxy Beam – een smartphone van een paar jaar terug, ook met ingebouwde beamer – is dat het beeld niet eens tegenvalt. Maar laten we eerlijk zijn, dit is niet wat er altijd in tablets mistte. Gelukkig biedt de Tablet 2 Pro naast een gekke projector ook wat serieuzere specs. Het 13,3 inch beeldscherm is niet alleen groot, maar ook scherp dankzij de QuadHD resolutie. De accu is goed voor 3 uur video projecteren, maar ook 15 uur onafgebroken werken. En de Yoga tablet 2 Pro is de eerste tablet met een ingebouwde subwoofer om de 8 Watt speakers te ondersteunen.

En dan zit er dus nog die standaard op. Die kun je wegklappen zodat je er geen last van hebt, maar ook gebruiken om de tablet schuin of rechtop op tafel te zetten. Voor de Yoga Tablet 2 Pro voegt Lenovo daar nog een nieuw standje aan toe. Door een groot gat in de standaard kun je het apparaat overal ophangen. Spijkertje in de muur, tablet er aan; de toekomst is hier!
De Lenovo Yoga Tablet 2 Pro is binnenkort via internet te bestellen, prijzen starten bij € 499.