Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sexy, stoer of stijlvol: 3 toffe headphones op Presszone

Paul Gersen

Hoofdtelefoons zijn op een of andere rare manier een beetje het ondergeschoven kindje in de techwereld. Iedereen loopt ermee en de markt is enorm, maar even een goede persconferentie bij een nieuw exemplaar, ho maar. Daarom zijn evenementen als Presszone zo leuk: je kunt op een dag een hele rits aan nieuwe exemplaren in je handen houden. Draadbreuk zet de drie opvallendste edities op een rij.

 

1. Monster Inspiration

MonsterInspiration

 

Monster kennen we vooral van de hoofdtelefoons van Beats By Dre. Want hoewel de rapper zorgde voor de geluidsfilters en de hippe naam, was het Monster dat verantwoordelijk was voor de hoofdtelefoons zelf. Het bedrijf heeft Dreetje inmiddels achter zich gelaten en is verder gegaan met zijn eigen lijn. Aan het design van Monster moeten we even wennen, want een merk dat meer opzichtige hoofdtelefoons maakt kennen we haast niet. Onze aandacht werd echter getrokken door de Inspiration. Nu zijn we bij Draadbreuk sowieso suckers for chrome, dus kan deze bijna niks verkeerd doen: designtje hoor! Vooral de rechthoekige earpads zijn stijlvol.

Van binnen mag de Inspiration er overigens ook zijn. Hij is namelijk uitgerust met actieve noise-cancelling. Groepen vrouwen die hevig kwebbelend met de trein op weg zijn naar de Libelle Zomerweek hoef je niet meer vuil aan te kijken: deze hoofdtelefoon zorgt ervoor dat bijna al het omgevingsgeluid wordt tegengegaan. En o ja, hij heeft een verwisselbare aankleding op de hoofdband. Werkt met een magneetje: dus ben je in een dolle bui en denk je: goh, ik wil vandaag met studs op mijn hoofd lopen? Het kan. Moet je overigens wel even een bank overvallen, want de Inspiration kost 249 euro.

 

2. Motörheadphones Motörizer

MotorheadphonesMotorizerBij Draadbreuk zijn we dol op een potje rock & roll. Dan ben je bij Motörheadphones wel aan het goede adres. Deze hoofdtelefoons dragen de naam van ‘de luidste band ter wereld’: Motörhead. En dat zie je ook wel af aan de Motörizer, het topexemplaar van de lijn. Geen poespas, leuke kleurtjes of verwisselbare bandjes: dit apparaat is van zwart kunststof en ijzer. Misschien niet subtiel, maar wel ongelooflijk stoer. Daarbij zit hij nog goed en gemakkelijk op de oren ook. Het geluid is ook niet verkeerd. Het schijnt dat frontman Lemmy zich persoonlijk heeft bemoeid met de sound van de Motörizer. Je zou denken dat de beste man zo doof als een kwartel is na jaren in het lawaai staan, maar ach: sommige dingen moet je niet doodchecken.

De Motörizer heeft nog een leuke eigenschap: hij is in verhouding niet zo heel duur. Voor 129 euro is hij van jou.

 

3. JBL Synchros S700

JBLS700

We weten niet of deze hoofdtelefoon, of de dame die ‘m droeg ons naar de stand van JBL trok. Feit is wel dat we aardig onder de indruk waren van de JBL Synchros S700. Allereerst door het prijskaartje dat eraan hangt. Dit topmodel uit de Synchros-serie moet namelijk zo’n 350 (driehonderdvijftig!) euro gaan kosten. Alstublieft, leg ‘m daar maar neer. Wat je ervoor terug krijgt? Een grote, maar op een of andere manier toch wel elegante hoofdtelefoon met een schijnbaar erg goed geluid. JBL wijt dat zelf aan de LiveStage-feature, waardoor geluid nog levendiger en ruimtelijker klinkt. Dat soort dingen krijgen we altijd van fabrikanten te horen, maar in de tijd dat we de S700 op ons hoofd hadden, raakten we best wel een beetje onder de indruk. Mag natuurlijk ook wel, voor dat geld.