Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Boogie Board Sync gooit hanenpoten ‘in de cloud’

Dennis de Vries

Het doet nog het meest denken aan een magnetisch tekenbord. Je hebt het vast wel eens in handen gehad toen je klein was. Een soort pre-historische tablet met grijs beeldscherm waar je met een stylus zwarte lijnen op kunt tekenen. En met één veeg van de wisser is het bord weer schoon. De Boogie Board Sync 9,6 LCD eWriter lijkt daar wel wat op. Grootste verschil is dat deze digitaal is, dus hip, en hij synced naar de cloud, dus nog veel hipper.

Een eWriter dus. We wisten niet dat het bestond, maar op Presszone kwamen we het gewoon tegen. De Boogie Board is een kladblok 2.0, ontworpen om papier overbodig te maken. Daar valt wat voor te zeggen. Papier is hopeloos ouderwets, je moet er regenwouden voor omhakken, het raakt op, raakt kwijt en het is totaal niet compatibel met andere apparaten. Al die problemen lost de Boogie Board in een keer voor je op. Zeker de 9,7 inch grote Sync versie, die via een keur aan verschillende apps, waaronder Evernote, direct via Bluetooth (geen wifi, sorry!) synced met je laptop, smartphone of tablet. Dat niet alleen, maar je handschrift wordt herkend, en is dus vervolgens bewerkbaar als digitale tekst.

 

Papier is totaal niet compatibel met andere apparaten

 

Bart pent blijkbaar nog genoeg om een Boogie Board de moeite waard te vinden. Maar dan moet het wel de Boogie Board Sync 9,7 zijn. De andere versies die de fabrikant opo Presszone had, zoals een minescule ‘Hello Kitty’ variant mogen ze weer mee terug nemen naar waar ze vandaan komen. De Boogie Board Sync 9,7 eWriter is vanaf deze kerst verkrijgbaar. Kost je zo’n 100 euro. Een magnetisch tekenbord bij de speelgoedwinkel zo’n twee tientjes. Reken zelf maar uit of je het de moeite vindt.