Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sonos-systeem nu helemaal draadloos na update

Sonos-systeem nu helemaal draadloos na update
Ger
  • Op 2 september 2014

Ha gelukkig, Sonos gaat met de tijd mee. Het merk heeft vandaag een software-update de deur uitgedaan waardoor het vanaf nu mogelijk is een Sonos PLAY: speaker te gebruiken zonder dat je een bekabelde verbinding met een router of Sonos BRIDGE nodig hebt. Dat klinkt als weinig schokkend nieuws, maar voor een website met als titel ‘Draadbreuk’ een zegen. Weg met kabels! 

Sonos is dat merk van de multiroommuzieksystemen. In elke kamer zet je een speakertje, die je dan individueel of gezamenlijk via je eigen netwerk muziek kunt laten afspelen. Daarvoor was tot vandaag echter altijd een speciale Sonos BRIDGE voor nodig, een soort van hub die in contact staat met je normale (internet)router.  Had je geen zin om 50 euro te betalen voor de Sonos BRIDGE – nee, dat ding krijg je dus niet gratis bij een speaker – dan was er nog een oplossing om ieder apart speakertje te voorzien van een kabel naar je router, maar dat creëert nou niet meteen de meest stijlvolle situatie in je huis….

Dat is nu dus verleden tijd. Ben je nou een audiofiel en ben je bang voor echo, vertragingen en dat soort dingen? Sonos claimt de grootste beta-test tot nu toe te hebben gedaan op het gebied van draadloos muziek afspelen via wifi, om zo de beste software te kunnen leveren. Met andere woorden: het moet nu allemaal fantastisch-superduper klinken.

Of dat zo is? Normaal gaan we – lief als we zijn – altijd uit van de goedheid van een merk en roepen we natuurlijk volmondig ‘ja!’, maar dit keer moeten we vooral heel erg glimlachen. Waarom? Nou, ironisch genoeg meldt Sonos in haar eigen persbericht over de softwareup-date het volgende: “Bestaande Sonos-klanten die al een eigen netwerk gebruiken voor het streamen van muziek in huis, met een BRIDGE of een andere bekabelde Sonos-component, hoeven niets te veranderen. Sonos raadt hen waar mogelijk aan om de bekabelde verbinding in het thuisnetwerk te houden.” 

Toch niet zo fantastisch-superduper geluid dus?

Voor meer informatie over deze software-update, waaronder compatibiliteit en ondersteunde apparaten, ga je naar www.sonos.com/rock-solid-wireless.

 

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Zit zelf naar een sonos play 3/5 of een heos 5/7. Wat raden jullie aan. Deze nieuwe sonos of heos?