Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sony feest op CES 2016 alsof het 1999 is

Sony feest op CES 2016 alsof het 1999 is
Dennis de Vries

Welkom in 2016, op ’s werelds meest toonaangevende technologiebeurs. Waar fabrikanten uit de hele wereld hun meest tot de verbeelding sprekende producten tonen. En waar Sony vannacht een MP3-speler Walkman, stereo met knipperlichtjes en platenspeler heeft laten zien. WHAT YEAR IS IT?

Toegegeven, dat is niet het enige wat Sony onthulde op de CES 2016. Maar tussen de moderne 4K Bravia tv’s, een nieuwe hippe actioncam en een hele rits aan H.Ear audioapparatuur leek het in de eerste instantie toch vooral alsof je over de zolder van je ouders struinde.

Walkman anno 2016

Zijn voorganger stond gewoon in de Draadbreuk 101 van tofste gadgets van 2015, en deze nieuwe WS413 / WS414 Walkman is op z’n minst net zo handig. De hele MP3-speler zit ingebouwd in de hoofdtelefoon die stevig om je hoofd klemt. We schreven eerder al gekscherend dat je hiermee gewoon muziek kunt luisteren terwijl je traint voor de UFC finale, en Sony heeft daar nu ook een fotootje van genomen. Onderstaande mevrouw komt je kont schoppen. Terwijl ze luistert naar, doe eens een gokje, Nick en Simon.

 

NW-WS410 lifestyle

 

Knipperstereo anno 2016

Dat was als tiener in de ’90’s een mega-aankoop: je eerste eigen stereotoren. Met een cd-wisselaar en een X-Bass Boost knop waarvan onduidelijk was wat het deed. Maar de kwaliteit van zulke torens kon je aflezen aan het aantal lampjes dat knipperde. Hoe meer, hoe beter. Sony port in die herinnering met hun MHC-V11 (foto bovenaan), die in april voor €280 te koop is. Als je ze nog hebt kun je met deze toren je cd’s afspelen, USB en Bluetooth werken ook. Een Karaoke functie is ingeouwd en het persbericht spreekt over DJ-effecten. MEGA BASS (Met hoofdletters) ontbreekt niet. Maar waar kun je nou aan zien dat Sony hiermee top kwaliteit levert? De dikke, kleurrijke, op de maat knipperende LED-verlichting natuurlijk!

Platenspeler anno 2016

Niet retro genoeg? Check deze platenspeler dan. Yup, terwijl hun concurrenten op de CES vuistdiep in de AI, VR of augmented reality zitten, gooit Sony het op vinyl. En gezien de populariteit van het medium is dat misschien niet eens zo gek. Komt nog eens bij dat de Sony PS-HX500 een USB-aansluiting heeft. Daarmee kun je jouw vinyl-collectie eenvoudig rippen naar je computer. Zodat je nooit meer naar vinyl hoeft te luisteren.
Ook de HX500 is in april verkrijbaar in Europa, kost je €500.

 

PS-HX500_open-Large