Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sony Smart Bluetooth Speaker BSP60 lijkt op Deadmau5 (video)

Paul Gersen

Lachen, gieren en brullen bij Sony. “We noemen hem hier gekscherend al Deadmau5”, vertrouwt een persvoorlichtster ons toe. Waar ze het over heeft? De Sony Smart Bluetooth Speaker BSP60. Die heeft namelijk oren. En rijdt weg als je ‘m uit wilt zetten.

Bluetooth-speakers zijn in de regel niet de meest spannende gadgets. Af en toe hebben ze een fel kleurtje, maar daar blijft het met het uit de band springen wel bij. En is er eindelijk een bedrijf dat het uiterlijk eens flink onder handen neemt, gaat het al snel te ver. Wij denken nog even terug aan dat apparaat dat we twee jaar geleden bij Sharp op de IFA in Berlijn bespraken.

Oortjes

Dan pakken ze het bij Sony toch wat beter aan. De Sony Smart Bluetooth Speaker BSP60 is behoorlijk onconventioneel. Qua uiterlijk doet hij denken aan Mickey Mouse, of beter nog: Deadmau5, de bekende dj met het rare masker. Reden: de ‘oortjes’ die bij het aanzetten van het apparaat omhoog komen en de speakers vrijgeven. Ondanks deze gekke feature ziet de luidspreker er nog best normaal uit.

Roept u maar!

Dat moet ook wel, want Sony ziet de speaker eerder op een bureau in een kantoor staan, dan in een kinderkamer. Je kunt ermee conference-callen en hij geeft aan wanneer je een meeting hebt. Om eerlijk te zijn, zijn wij toch meer van de muziek, maar ook daar weet de luidspreker wel raad mee. Hij reageert namelijk op spraak. Roep je tegen het apparaat: “play Michael Jackson”, komt voor je het weet The King Of Pop voorbij.

 

 

Verslapen is vroem!

De BSP60 heeft nog een andere hilarische functie, die vooral de notoire verslapers goed uit gaat komen. Aan de onderkant zitten namelijk wieltjes. Als je de wekker zet en hij gaat ’s ochtends af, rijdt het beestje weg en moet jij je nest uit om ‘m uit te schakelen. Handig!

Deze speaker verbind je met je smartphone of tablet via bluetooth of NFC. De Sony Smart Bluetooth Speaker BSP60 zal in een aantal Europese landen verkrijgbaar zijn, maar het is nog niet zeker of Nederland ‘m ook krijgt. Mocht dat het geval zijn, houd dan rekening met een prijs van rond de honderdvijftig, tweehonderd euro.

Ger schreef op een ander medium een uitgebreid verhaal over deze unit. Checkon!

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Die wekker functie vind ik briljant. Hij is mij niet 299 euro waard echter.
    Heb nog een vraagje aan Paul (of iemand anders natuurlijk).
    Ik heb nu 2x de Sonos Play 1 in me woonkamer en ik wil nu ook een Sonos speaker in me slaapkamer aanschaffen. Echter wil ik er dan maar een. De Play 1 ben ik erg tevreden over, maar de kwaliteit wordt al een stuk minder als je er maar een hebt. Ik vraag me heel erg af wat een van jullie zou doen. Doorsparen naar de play 3 of gewoon de play 1 kopen?