Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

NEC-robot maakt wedstrijd van glimlachen (video)

Bart
  • Op 3 maart 2015

Op de beursvloer zijn er van die bedrijven waar je eigenlijk niets te zoeken hebt, maar puur voor de naam toch even gaat kijken. Het Japanse techbedrijf NEC valt in die categorie. Doen allemaal ingewikkelde dingen waar de gemiddelde consument nog geen tien tellen wakker van zal liggen, maar ik moest er als Nijmegenaar toch even naar binnen.

Zoals gezegd, hoop nodeloos ingewikkelde zaken die werden getoond bij NEC, op een geinige robot na: de PaPeRo. Is overigens geen nieuwe gadget, maar een robot die al sinds 1997 op de markt is en door de jaren heen een paar opfrisbeurten heeft gehad.

PaPeRo staat voor Partner-type Personal Robot en moet dienen als een soort van maatje voor bijvoorbeeld kids en bejaarden. Beetje mee ouwehoeren, ter vermaak of om het gevoel van eenzaamheid te verminderen. Daarnaast zit er ook gezichtsherkenning ingebouwd, waardoor de robot onder andere kan bijhouden of je een glimlach op je gezicht hebt.

Dat laatste, het herkennen van een glimlach dus, blijkt in spelvorm een aardige wedstrijd op te leveren. We gingen met z’n drieën de strijd. De spelregels? Tien tellen lang zo breed mogelijk lachen en wie het meeste punten heeft (maximaal duizend) is de winnaar. Draadbreuk: The Smile Battle!