Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Review: Libratone Loop kost bokkeveel geld

Paul Gersen

Reviewoverzicht

Geluidskwaliteit
8
Ontwerp
6
Gebruiksvriendelijkheid
6
Prijs
2

Duur!

Nee, hoewel deze Libratone Loop echt niet verkeerd klinkt, haken wij af door de prijs. Het design ligt ons totaal niet, maar als Libratone nu eens zijn kennis in een normaler apparaat had gepropt, had er waarschijnlijk een veel hogere score ingezeten.

Audiomerk Libratone is van het design. De kleurtjes. De gekke vormen. Want laten we eerlijk zijn: wanneer je de Loop uit de verpakking haalt, heb je niet meteen het idee dat je een Airplay-speaker te maken hebt. Eerder met een schotel. Echt waar, onze Ger had ‘m bijna uit het raam gehangen. Maar over smaak valt natuurlijk te twisten en het draait natuurlijk om het geluid. En de prijs…

Vorig jaar hadden we al eens de Zipp in handen van het Deense merk Libratone. We moesten er wel een beetje om gniffelen: een draadloze luidspreker met een jasje in het paars. Gelukkig die je deze kon verwisselen door middel van een rits. Weet je meteen ook waar de naam vandaan komt.

Libratone Loop: lekker out of the box

Afijn: de speaker beviel ons wel en toen Libratone ons belde dat er een nieuw product op stapel stond, gingen wij er eens goed voor zitten. En toen de Loop bij ons werd bezorgd kregen we hetzelfde gevoel als toen bij de Zipp: Leuk bedacht, lekker out of the box. Maar mooi vinden we ‘m niet. Sterker nog: we willen graag de eerste man tegenkomen die zonder gierend van het lachen over de grond te rollen wil zeggen dat hij dat wel vind.

Nee, de Libratone Loop is duidelijk gemaakt om de vrouw des huizes te pleasen. Die wil al jaren geen grote audio-apparatuur meer in huis hebben en daar spelen fabrikanten handig op in. Wat maakt het uit dat een paar vette boxen en een hifi-installatie veel beter klinken dan een Airplay-speaker, het gaat tegenwoordig om het oog. Wat de liefhebber er van vindt, doet er blijkbaar niet toe. Overigens zijn wij niet zo van het stereotypedenken (ha!) zoals hierboven, maar feit is dat veel fabrikanten tegenwoordig zo redeneren.

Geluid Libratone Loop: geen balzaal, wel woonkamer

Laten we duidelijk zijn: de Libratone Loop klinkt zeker niet verkeerd. Sterker nog: voor een Airplay-speaker zijn we zeer tevreden. Goed, je moet er niet een balzaal mee kunnen vullen, maar een klein woonkamertje moet nog wel lukken. De bas is goed, de tonen klinken helder en warm. En ook qua bediening is dit een fijn apparaatje: via Airplay maak je verbinding tussen bijvoorbeeld je iPhone of iPad en dit apparaat en je kunt blazen. Ook handig: wanneer je even geen wifi tot je beschikking hebt om een airplay-verbinding te maken, kan de Loop zelf als spot fungeren. Neem je ‘m dus mee op vakantie en je hotel vraagt bokkeveel geld voor een wifi-verbinding: geen probleem voor deze Libratone.

Maar dan nog hebben we onze sterke bedenkingen over dit apparaat. Je betaalt er namelijk € 499,00 voor. Vierhonderdnegenennegentig euro! Dat zit natuurlijk vooral in het design en de techniek om het voor deze vorm toch nog leuk te laten klinken. Sorry, maar dan kopen wij liever een leuk setje boxen dat er wel normaal uit ziet en er een nog beter geluid op na houdt. Want ook al mag de Loop lekker klinken, voor één speaker is het ontzettend veel geld.

Stijlvol. Of toch niet?

Stijlvol. Of toch niet?