Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

5 zaken die Netflix Switch volgens ons moet regelen!

5 zaken die Netflix Switch volgens ons moet regelen!
Paul Gersen

Sterk staaltje viral marketing van Netflix deze week. De streamdienst postte een filmpje van de zogenaamde Netflix Switch online: een boxje met een knop die ervoor zorgt dat je bij thuiskomst alleen nog maar de button in hoeft te drukken en de lichten worden gedimd, je favoriete film op de dienst wordt aangezet en een pizza wordt besteld. Handig, maar wij weten nog wel een paar functies die kunnen bijdragen aan een goede filmavond.

Heb je een dag hard gewerkt, is er niks zo lekker als op de bank neerploffen en met de beentjes omhoog een filmpje te kijken. De boel de boel laten, zullen we maar zeggen. Netflix bedacht rond dat gegeven een marketingcampagne. Maak kennis met de Netflix-switch, waarmee je met een druk op de knop alle voorwaarden voor je avondje ‘helemaal niks’ schept. Of alle… goed, daar komen we zo op terug. Het leuke van het kastje is, dat Netflix een heuse tutorial online heeft gekwakt, waarmee je ‘m ook daadwerkelijk kunt maken: van welke materialen en elektronica je moet hebben tot hele uitgetekende circuits. Kijk, daar gaan we ons bij Draadbreuk natuurlijk niet aan wagen, want de laatste keer dat een van ons bijna werd geëlektrocuteerd, was onlangs nog bij het ophangen van een lamp en het verkeerd interpreteren van ‘t kroonsteentje.

Feit blijft dat het natuurlijk wel een geinig concept is. Een druk op de knop en je (slimme) lichten dimmen, alle inkomende gesprekken op je smartphone worden geblokt, Netflix wordt gestart en als dat nog niet genoeg is, wordt er eten besteld bij je favoriete bezorgtent. Handig! Dat je waarschijnlijk drie dagen bezig bent om alles werkend te krijgen, je uiteindelijk gipsen platen bezorgd krijgt in plaats van die sushi die je besteld had en waarschijnlijk in het pikkedonker zit, nemen we maar voor lief. Het gaat immers om het idee!

Trouwens, als het dan toch om het idee gaat, hebben wij nog wel een paar opties voor de Netflix-switch. Een avondje voor je zelf moet natuurlijk ook wel echt voor jezelf zijn. Zijn er misschien een paar knappe koppen die een doe-het-zelf-handleiding kunnen maken voor de volgende mogelijkheden voor de knop?

 

5. Hond uitlaten

Goed, we verwachten niet dat een medewerker van Netflix langs komt om Boris te laten kakken, maar misschien is het wel mogelijk om een hondenuitlaatservice te bellen?

4. Deurbel-blocker

Niks zo vervelend als wanneer je midden in een film zit en er wordt aangebeld door iemand die iets probeert te verkopen. Of je ouders, natuurlijk. En aangezien bijna alle deurbellen tegenwoordig op radiosignaal zijn, is er vast wel iets te bedenken dat dit wordt gestoord.

 

Lekker visje happen!

Lekker visje happen!

3. Popcornmaker

Bij een film hoort popcorn. Wij willen ’s morgens als we naar de zaak gaan best een zakje in de magnetron leggen, als we bij thuiskomst er maar voor kunnen zorgen dat met een vinger op de toets het apparaat begint te loeien en de maïs begint te poppen. Om nom nom!

2. Opdravende koelkast

Ken je deze reclame nog? Juist. Wij willen ons bier koud en er niet voor hoeven lopen. Als iemand zorgt dat we met een drup op de knop die koelkast naar ons toe kunnen laten rijden, regelen wij die koelkast wel. Oh, en neem meteen even die popcorn mee.

1. VPN-schakelaar

Wij kijken graag naar de Nederlandse Netflix, behalve als we Parks & Recreation willen kijken. Of Bob’s Burgers. Of een van die andere series of films die we in Nederland niet kunnen ontvangen. Daarom: met een druk op de knop hebben we de Nederlandse Netflix, met twee de Amerikaanse. Man, we hebben er nu al zin in!

 

Jij nog ideeën? Laat maar horen!