Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

CES-update: Sharp, Toshiba en Teufel

CES-update: Sharp, Toshiba en Teufel
Ger
  • Op 8 januari 2014

De hele wereld schrijft over de grote merken tijdens de CES. Samsung, LG en Sony komen overal uitgebreid aan bod. Maar de mindere goden laten zich ook niet onbetuigd. Met Sharp, Toshiba en Teufel bespreken we de gadgets uit de Jupiler League van de techwereld. Maar er zijn geen kleintjes meer in het hedendaagse voetbal techwereldje, zo blijkt.

CES-update: SHARP

Sharp is scherp!

“Jullie vragen je vast af waarom wij nog geen 4K-televisie hebben”, zei de immer charmante persmevrouw van Sharp vorig jaar tijdens de IFA in Berlijn. Had ze een beetje gelijk in. Andere merken bombardeerden de beursvloer met haarscherpe Ultra-HD televisies. Je kon je kont niet keren of je stootte weer zo’n display om. Tegelijkertijd kennen we Sharp nou niet echt als het meest vooruitstrevende merk. Ze doen het vooral lekker rustig aan en dus brengen ze een half jaartje later hun eerste 4K-televisies. De Sharp AQUOS 4K UltraHD series beschikt over 60 en 70-inch schermformaten en heeft een donkergrijze aluminium bezel. Het scherm bevat onder meer 4K UltraHD, een ingebouwde upscaler voor HD content, AquoMotion 240 met 120Hz, actieve 3D, THX 4K certificatie en TV/Web splitscreen. Een hoop ingewikkelde termen, dus. Mocht je een begrip niet kennen? Doen wij ook niet, het klinkt vooral erg leuk. En we hopen dat die Sharp Aquos 4K televisie gewoon heerlijke beelden aflevert. Zullen we daar voor het gemak eens vanuit gaan? De adviesprijs is er in ieder geval naar. In dollars kost de goedkoopste editie $5.000. Omgerekend zo’n 3676 euro, dus.

Andere CES-Sharp gadgets:

  • Sharp AQUOS Quattron – Een nieuwe serie televisies met de vermaarde Quattron-technologie van Sharp, waarbij een vierde gele pixel aan het traditionele RGB-kleurenpalet wordt toegevoegd. Verkrijgbaar vanaf 3000 dollar.
  • Nog niet te koop, wel erg cool: de 8K 3D-televisie. Geen bril nodig, gewoon haar- haar- haarscherp 3D-beeld. Linktipje naar Engadget.
Sharp Aquos 4K televisie

Lekker wij.. ehh lekkere tv!

 

CES-update: Toshiba

Toshiba and Google, sitting in a tree…

Google is tof. Google is modern. Google is helemaal ‘je van het’. Ben je een producent en heb je geen Google-certified product in huis, dan ben je een ontzettende no-no. Want alles van Google is fantastisch. Of zo. Nou, nee. Kennen jullie de Google Chromebook nog? Een ongelofelijk falende laptop met een evenzo falend Chrome OS-besturingssysteem. Enige voordeel van deze cloud-computinglaptops is de belachelijk lage prijs. De Chromebook is al door meerdere fabrikanten uitgebracht en nu doet ook Toshiba daar keihard aan mee. Op de CES 2014 introduceert het merk zijn eerste schroothoop Chromebook met een formaat van 13,3 inch en een behuizing die verdacht veel wegheeft van een el cheapo Macbook.
De Toshiba Chromebook bevat een Intel Celeronprocessor en gaat, als we Toshiba mogen geloven, zo’n 9 uur per volledige acculading mee. De gadget is vanaf eind februari te koop tegen een prijs van 299 euro.

Andere Toshiba-meuk:

  • Windows 8.1 4K laptop – Toshiba brengt 4K naar de laptop. Twee edities, eentje met en eentje zonder touchscreen. Prijs: onbekend, maar zonder twijfel ongekend.  Lancering: halverwege 2014.
  • Toshiba L7400U – Topmodel uit de televisielijn van Toshiba. Zoveel vage termen in een artikeltje op AllAboutMedia – dat moet wat zijn!
Chromebook Toshiba

Ziehier! Een budget Macbook, maar dan met Chrome OS.

 

CES-update: Teufel

iTeufel Air Blue speelt vals!

Teufel vinden wij een leuk merk. Een klein Duits bedrijf dat een (soms wanhopige) poging doet de concurrentie aan te gaan met merken met veel meer marketingbudget. En dat resulteert vaak in erg leuke gadgets. Maken wij met liefde uitgebreide video’s over. Dus toen er een persbericht onze mailbox binnenrolde over de nieuwe iTeufel Air Blue wisten we niet hoe snel we op ‘open’ moesten drukken. Nu al een update van de in oktober gelanceerde speaker? Op de CES? Nou, nee. En nee. De fabrikant pikt lekker een graantje mee van de CES-hype door een product van een paar maanden terug opnieuw aan te kondigen. Dat is valsspelen, maar omdat het Teufel is komen ze er mee weg ook. (Update: Teufel in de mail! Toen we de iTeufel Air Blue voor het eerst zagen, was dat geen lancering maar slechts een preview van een prototype. Dit, hier, nu is de enige echte lancering van de speaker. Niks vals spelen dus.)
De iTeufel Air Blue is een nieuwe compacte Airplay-speaker die bluetooth 4.0 en Spotify Connect ondersteunt. Vooral dat laatste is erg interessant. Geen last meer van haperende streamverbindingen, nee gewoon rechtstreeks muziek vanaf de Spotify-app op je speaker. De iTeufel Air Blue heeft een geïntegreerde versterker met 100 Watt vermogen en een ingebouwde subwoofer.
De gadget is alleen verkrijgbaar via de webwinkel van Teufel en kost zo’n 500 euro.

Andere toffe Teufel CES-gadgets:

iTeufel Air Blue speakert

Lekker voetje heeft die iTeufel Air Blue!

 
Check ook:
> CES-update: Canon, Nikon en Logitech
> OS-oorlog op komt in televisiewereld
> Drie toffe gadgets van Teufels persbijeenkomst in november