Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

CES-update: Canon, Nikon en Logitech

CES-update: Canon, Nikon en Logitech
Ger
  • Op 7 januari 2014

De CES is in volle gang. Op de grootste elektronicabeurs ter wereld worden trillion gazillion gadgets gelanceerd en dus lijkt het schier onmogelijk om dat allemaal te ‘kufferen‘. Draadbreuk doet een (laffe) poging door iedere dag het belangrijkste nieuws samen te vatten. We beginnen met de apparaten van Canon, Nikon en -jawel- Logitech!

 

CES-update: Canon

Canon print jouw filter!

Draadbreuk is alvast de mierenneukers voor en zegt direct: Canon bracht officieel niets uit tijdens de CES. Hun nieuwe cameragadgets werden trots een paar dagen eerder onder het genot van een nieuwjaarsborreltje gepresenteerd. Draadbreuk was helaas niet bij de Nederlandse editie. Iets met Uitbuiken, vertraagde treinen enzo. Desalniettemin kregen wij wel de persberichten binnen en werden direct een beetje gelukkig. Canon gaat Instagram groot maken! Naast een shitload aan camera’s brengt de fabrikant namelijk een printer op de markt die de vierkante foto’s van dat vermaledijde social mediaatje kan uitprinten. De Canon Selphy CP910 is een ‘adorable little printer‘, aldus Engadget. Zijn wij het mee eens. De gadget is te koop voor 99 euro en Draadbreuk hoopt ‘m zo snel mogelijk te kunnen checken in een uitgebreide review.

Andere noemenswaardige producten van Canon:

Instagram-printer van Canon

Een selphy. Hoeveel woordgrappen zouden daar over gemaakt worden? Fotocredit: Engadget.com.

CES-update Nikon

 

Nikon brengt sfeer in je huis!

Die andere grote cameraboer brengt de gadgetnerd weer een nieuwe digitale spiegelreflexcamera. De Nikon D3300 moet ‘de sfeer van belangrijke momenten gemakkelijk vastleggen’, aldus het persbericht. Dat doet het apparaat dan middels een 24,2 megapixel CMOS-sensor die aangedreven wordt door de nieuwe EXPEED 4-beeldprocessor. Het ISO-bereik loopt tot 12.800 en je schiet tot maximaal 5 beelden per seconde.

Tot zover het gaap-weer-wat-specs-verhaaltje, interessanter is de behuizing. De D3300 is namelijk lekker klein van stuk en moet daarmee de concurrentie aangaan met bijvoorbeeld de Canon EOS 100D (die trots op plek van 26 van de Draadbreuk Top 101 staat). Om dat nog meer kracht bij te zetten brengt Nikon ook een nieuwe lens uit. De – sorry voor de naam, kunnen wij ook niets aan doen –  AF-S DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II is een uiterst draagbaar zoom-objectief, die tezamen met de Nikon D3300 kan worden aangeschaft. De verkoopadviesprijs van de complete D3300 kit is € 659,- en beschikbaar vanaf begin februari.

Andere interessante gadgets van Nikon:

  • Nikon COOLPIX S2800 – ultieme budgetcamera met een grappig motiefje op de voorkant. Prijs: € 109,-
  • Nikon COOLPIX S5300 – wifi-cam met bizarre retoucheerfuncties als ‘lippenstift toevoegen’ en ’tanden witter maken’. Prijs: € 179,-
Nikon D3300 spiegelreflexcamera

Een concurrentje van de Canon EOS 100D, dit. Lekker klein.

 

CES-update: Logitech

 

Logitech helpt Samsung!

Wat maakt Logitech nog? Muizen, toetsenborden, pc-speakers, zulke dingen. Zeker nu ze de Ultimate Ears-lijn hebben weggebonjourd in een ander bedrijf is het merk maar weinig spannend. Ze moeten dus creatief zijn en kijken ‘wat de markt doet’. En die markt die zegt: tablets, tablets en nog eens tablets. Gevolg: Logitech wil een grote speler worden op het gebied van tabletcovers en hoesjes. En laat Samsung nu net twee nieuwe uit de kluiten gewassen Galaxy Note’s hebben uitgebracht. De Galaxy NotePRO en Galaxy TabPRO zijn beiden gericht op thuis- of kantoorgebruik. Niet voor onderweg, dus. Toch is dan een goede cover of case geen overbodige luxe. Ziedaar: de Logitech PRO. De Logitech PRO beschikt over een full-size toetsenbord dat zorgt voor eenzelfde type-ervaring als bij een laptop, meent Logitech zelf. Of dat zo is, wagen wij te betwijfelen, maar de case is in ieder geval vanaf begin februari beschikbaar tegen een adviesprijs van € 129,-.

Andere toffe Logitech-stuff:

  • Ehhh?
Logitech PRO Case

Een tabletcase! BREKOND!

Check meer CES-nieuws op Draadbreuk!