Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

‘Een Curved televisie? Dat wordt ‘m niet’

‘Een Curved televisie? Dat wordt ‘m niet’
Ger
  • Op 14 augustus 2014

Jullie hebben weinig vertrouwen in de toekomst van gebogen televisies. Dat blijkt uit onze immer gezaghebbende poll die we wekelijks houden naar aanleiding van een stelling. Liefst 83% procent van de Draadbreukers denkt dat het een innovatie is die heel snel verdwijnt.

Of zoals Draadbreuker Laatst het in de comments treffend stelt:  “Gewoon met een grote boog om zo’n curved televisie heenlopen.” 

In onze stelling deden we een vergelijking met de 3D-televisie. Een hype die opeens opkwam, waar iedereen opeens een mening over had en… Ook weer heel snel van het toneel verdween. Het was onhandig en eigenlijk helemaal niet zo mooi als we hoopten.

Precies zoals bij… De curved. De gebogen televisie wordt stevig in de markt gezet door fabrikanten als LG, Samsung en sinds kort ook Sony. Maar, zo blijkt uit diverse reviews, zo ontzettend veel voegt zo’n curved display helemaal niet toe. Komt bij dat deze tv’s nog steeds schreeuwend duur zijn en een zinloze functie lijkt geboren.

3d vs Curved

En daar zijn jullie het hard grondig mee eens. “Ze moeten echt eens ophouden met die curved TVs. Het voegt niks toe en maakt alleen de kijkhoek slechter.” stelt Plaki, zelfs. “Volgens mij is curved zelfs nog minder gewild dan 3D. Ik ken mensen die 3D wel tof vinden, maar ik ken niemand die op curved zit te wachten.”

Is dat zo? Hoe vaak zijn er wel niet innovaties gekomen waar we eerst van dachten dat het eigenlijk compleet zinloos was? Hoeveel mensen hebben niet geageerd tegen de tablet? Douwe Feenstra denkt dat fabrikanten vooral tof willen doen: “Het is meer het laten zien wat ze allemaal wel niet kunnen bij een bedrijf. ”

En daar zit volgens Eenmothafuckingkaasschaaf precies het probleem: “De technologie is al zo geavanceerd, dat tv-makers (en niet alleen TV-makers) alleen nog maar kunnen innoveren in functies waarin de consument geen behoefte aan heeft.”

Waar we dan wel op zitten te wachten? Vooralsnog is dat volgens KungfuPanda heel eenvoudig. “Goede resolutie en frequentie en een mooi aantal HDMIpoorten.”

 

Morgen weer een stelling! Waar ‘ie over gaat? Iets met dozen…