Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Eerste 4K ‘Absolute Black’ tv van Panasonic gepresenteerd [IFA 2015]

Eerste 4K ‘Absolute Black’ tv van Panasonic gepresenteerd [IFA 2015]
Ger
  • Op 2 september 2015

Het heeft even geduurd, maar Panasonic durft het aan. Het Japanse bedrijf introduceert haar eerste 4K OLED-tv. De  TX-65CZ950 heeft een U-HD-resolutie en is eindelijk voorzien van ‘Absolute Black’.

Want zo noemt Panasonic de OLED-techniek. Met een sexy naam hoopt het merk wellicht iets meer aandacht voor de beeldtechnologie te genereren, wat overigens niet onterecht is. Beetje jammer dat de onuitspreekbare productnaam TX-65CZ950 een beetje roet in het eten gooit.

Om de mogelijkheden van OLED zo goed mogelijk in te zetten heeft Panasonic de handen ineen geslagen met ene Mike Sowa. Wij hebben nog nooit van de beste kerel gehoord, maar deze man schijnt een kleurprofessional (?) te zijn die in Hollywood al tal van prijzen in de wacht heeft gesleept. Sowa heeft de beeldprestaties van de TX-65CZ950 bekeken en vervolgens goedgekeurd. Nou, dan kan het niet anders dan helemaal snor zitten, toch?

CZ950-serie van Panasonic.

Dingetje, hoor.

 

De TX-65CZ950 heeft verder een opvallend design met stijlvolle randen en dito voet. Panasonic heeft de prijs van deze 65-inch 4K OLED niet bekend gemaakt. Vermoedelijk zal een gang naar de bank geen overbodige luxe zijn wanneer je deze vette unit wil hebben.

Meer weten over OLED? Bekijk dan onze review van de LG Curved OLED televisie.